❕ Sala de lectură este disponibilă pentru împrumut și restituiri. Accesul este posibil doar cu programare prealabilă. Vă rugăm să parcurgeți pașii pentru împrumut / restituire.

 

❕ Ofertele noastre digitale vă stau oricând și oriunde la dispoziție. Mai multe informații găsiți aici.

 

Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta fie telefonic, pe Zoom sau mail. Găsiți mai multe detalii la Persoane de contact.

PAȘII PENTRU ÎMPRUMUTUL ȘI RESTITUIREA CĂRȚILOR

În contextul actual vă punem la dispoziție în cadrul bibliotecii o variantă de împrumut și restituire sigură, fără contact, prin solicitarea online a publicațiilor. Din păcate accesul în sala de lectură momentan nu este posibil, însă vă oferim un sistem de programări prealabile - vă mulțumim pentru înțelegere! Pentru protejarea sănătății cititorilor noștri precum și a personalului vă rugăm să urmați regulile de siguranță, respectiv pașii de împrumut și restituire descrise mai jos:


1. REZERVAREA CĂRȚILOR ȘI A ALTOR MATERIALE

Pentru că, din păcate, timpul pe care utilizatorii îl pot petrece la bibliotecă este redus, facem consilierea cititorilor doar telefonic (Tel.: +40 787 785 143) sau pe e-mail (E-Mail: bib@kulturzentrum-klausenburg.ro).

Rezervarea publicațiilor este posibilă după cum urmează:

  • prin rezervare prealabilă direct din contul dumneavoastră de utilizator. Datele de conectare v-au fost comunicate în momentul înregistrării la bibliotecă. Pentru întrebări și informații suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa bib@kulturzentrum-klausenburg.ro.
  • telefonic (Tel.: +40 787 785 143)
  • pe e-mail (E-Mail: bib@kulturzentrum-klausenburg.ro)

Oferta noastră de publicații o găsiți în catalogul online al bibliotecii. Vă rugăm să rezervați max. 8 publicații cu cel puțin cu o zi înaintea programării ridicării împrumutului dumneavoastră.

 

2. PROGRAMARE

Programările pentru împrumut și/sau restituire se fac online pe platforma de mai jos.

Programări


3. ACCESUL ÎN CLĂDIRE

Vă rugăm să ajungeți în incinta clădirii Echinox la ora stabilită în programare și să respectați regulile de siguranță pe durata vizitei:

  • Masca - Purtarea unei măști care să vă acopere atât gura cât și nasul este obligatorie.
  • Măsurarea temperaturii - La intrarea în clădire vi se va măsura temperatura prin intermediul unui termometru fără contact.
  • Indicatoare - Vă rugăm să urmăriți indicatoarele și să păstrați distanța față de alte persoane.
  • Dezinfectare - La sosire, curățați-vă temeinic mâinile cu dezinfectantul pus la dispoziție.

 

4. ÎMPRUMUTUL CĂRȚILOR ȘI AL ALTOR MATERIALE

În sala S3 (lângă bibliotecă) veți putea ridica pachetul cu cărți/alte materiale rezervate în prealabil, marcat cu numele dumneavoastră.


5. RESTITUIREA CĂRȚILOR ȘI A ALTOR MATERIALE

Vă rugăm să puneți cărțile în cutia corespunzătoare din sala S3 (lângă bibliotecă). Cărțile returnate vor fi păstrate în carantină pentru siguranța dumneavoastră.

 

Regulamentul bibliotecii

 

I. ÎNSCRIEREA LA BIBLIOTECĂ

Înscrierea în bibliotecă este posibilă online, fără contact. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa bib@kulturzentrum-klausenburg.ro.

 

II. ÎMPRUMUTUL / LIMITA DE ÎMPRUMUT

  • Pe baza permisului dumneavoastră puteţi împrumuta următoarele:

Cărţi, reviste/ ziare: 30 de zile

CD-uri și DVD-uri: 30 de zile

  • Numărul materialelor împrumutate este limitat la:

5 cărţi

2 reviste / ziare

1 CD / DVD

 

III. PRELUNGIREA ÎMPRUMUTULUI, RESTITUIRE ÎNTÂRZIATĂ

Prelungire

Termenul de împrumut poate fi prelungit în catalogul online al bibliotecii o dată, înaintea expirării termenului de împrumut iniţial.

Restituire întârziată

Cititorii care depăşesc în repetate rânduri termenul limită, care nu restituie materialele împrumutate sau încalcă regulamentul în alte moduri, pot fi excluşi definitiv sau pentru o anumită perioadă de timp, după cum urmează: pentru 1 zi întârziere se calculează 3 zile de interdicţie de împrumut.

 

IV. FOLOSIREA MATERIALELOR

Cititorul este obligat să verifice publicaţiile împrumutate din bibliotecă în momentul primirii lor şi să le folosească cu grijă, evitând astfel pierderea sau deteriorarea lor.

În cazul în care, cartea împrumutată a fost pierdută sau deteriorată, cititorul se obligă să o înlocuiască.

Cititorul nu poate da în folosinţă unei terţe persoane materialele împrumutate.

Cititorilor care nu respectă regulamentul bibliotecii, li se suspendă definitiv permisul de bibliotecă.