❕ Sala de lectură este disponibilă pentru împrumut și restituiri. Accesul este posibil doar cu programare prealabilă. Vă rugăm să parcurgeți pașii pentru împrumut / restituire.

 

❕ Ofertele noastre digitale vă stau oricând și oriunde la dispoziție. Mai multe informații găsiți aici.

 

Dacă aveți întrebări, ne puteți contacta fie telefonic, pe Zoom sau mail. Găsiți mai multe detalii la Persoane de contact.

Catalogul online al Centrului Cultural German

Aici găsiți catalogul online.

❕ Sănătatea cititorilor dar și a colegilor noștri este importantă pentru noi, de aceea vă rugăm să parcurgeți regulamentul nou al bibliotecii. Împrumutul va fi posibil în perioada următoare cu rezervare prealabilă în catalogul online și programarea accesului în incinta sălii de lectură.

 

ONILO - PLATFORMĂ ONLINE PENTRU COPII

Onilo este o platformă online pentru promovarea lecturii prin intermediul cărților animate (Boardstories). Procesul de învățare a cititului este susținut de un concept didactic unic orientat inspre: motivație, comunitate dar în același timp și diferențiere, individualizare precum și legătura cu noile medii de comunicare.

Cărțile pot fi accesate gratuit și confortabil de acasă prin intermediul unei parole (Schülercode) pe PC, tabletă sau telefon (Android și iOS). Cele peste 180 de titluri ale unor autori cunoscuți cuprind întâlniri cu eroi îndrăgiți de copii, basme, poezii și aventuri.

Materialul interactiv verifică prin joc înțelegerea textului citit.

Pași pentru logare:

  • pe onilo.de alegeți „Boardstories“ din partea de sus a paginii
  • aveți mai multe posibilități de a vă alege o carte: 
    • din tabelul Excel (îl puteți edita și lista)
    • cu funcția de căutare (după cuvânt cheie/titlu)
    • cu filtru (categorii: vârstă, nivel de lectură, materie de studiu, gen, temă, competențe, funcții, limbi străine, durată)
  • Fiecare carte are un trailer, o scurta previzualizare. Pentru a avea acces la toată povestea, trimiteți un mail la bib@kulturzentrum-klausenburg.ro cu următoarele date: numărul legitimației de bibliotecă, nume, prenume și cărțile dorite (max.3).
  • Veți primi pe mail o parola pe care o introduceți pe pagina  onilo.de la punctul portocaliu  „Schüler-Code“. Imediat aveți acces la conținutul integral al cărții pentru 2 săptămâni.

 

ONLEIHE – BIBLIOTECA DIGITALĂ ÎN LIMBA GERMANĂ

Onleihe este biblioteca digitală a Institutului Goethe. Puteți alege din cele peste 20000 de titluri, care vă sunt la îndemână oricând și oriunde doriți.

Dacă aveți domiciliul în Romania puteți accesa gratuit cărți, filme, ziare, reviste și muzică în format electronic în limba germană. Trebuie doar să vă înregistrați pe platforma my.goethe.de și să activați Onleihe pe pagina principală. Cu adresa de e-mail și parola setată la înscriere, vă puteți loga direct pe platforma Onleihe și puteți începe împrumutul.

Aveți acces la Onleihe de pe calculator, laptop sau de pe telefonul mobil prin aplicația Onleihe (Android și iOS). Împrumutul fișierelor se face pentru o perioadă limitată de timp.

Pentru informații tehnice accesați pagina: hilfe.onleihe.de