Actual

Evenimente actuale

22 iunie 2018, ora 18.00 - 10 iunie 2018, ora 00.00

ARound the City


Anul 2018 stă sub semnul patriomoniului cultural în întreaga Europă iar Instituțiile culturale germane și franceze din orașele București, Cluj-Napoca și Timișoara abordează această temă sub o formă modernă: prin realizarea unei aplicații innovative de realitate augmentată. Realitatea augmentată (AR) este extensia digitală a realității prin intermediul smartphone-urilor sau al tabletelor și care oferă posibilitatea de a interacționa într-un mod absolut nou cu patromoniul cultural al orașelor.

Dorim ca prin intermediul acestui proiect să contribuim la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul AR al membrilor echipelor cât și la interacțiunea interdisciplinară între dezvoltatori de jocuri, arhitecți, designeri, artiști, istorici, și asimilarea de noi concepte pe parcursul mai multor etape, dedicate fiecărui aspect al realizăriiunei aplicații de AR: programare, conținut, efecte interactive,  sesiuni de Game & Innovation Jam.

Proiectul va debuta pe 22 – 24 iunie la Cluj-Napoca cu un atelier comun dedicat programatorilor si dezvoltatorilor de jocuri, susținut de către Michael Mark (Germania) și French Touch Records (Franța).

Detalii suplimentare despre înscriere găsiți aici.

Data limita pentru înscriere este 10 iunie.