Actual

Evenimente actuale

21 noiembrie 2020, ora 11.00 - 22 noiembrie 2020, ora 19.00

Online

Comics Academy | 10 Years of Comics Club Cluj 


În urma unui atelier de succes de benzi desenate organizat la Cluj de Centrul Cultural German în noiembrie 2010, interesul explorării acestui mediu I-a adus împreună pe participanți. Au mai rămas apoi doar câțiva pași până la lansarea Comics Club Cluj. Tineri ilustratori și artiști de benzi desenate au început să se întâlnească săptămânal în biblioteca centrului cultural, unde au experimentat împreună diferite forme narative și și-au dezvoltat propriile abilități și stiluri, îndrumați ocazional de renumiți ilustratori germani. Experiența și pasiunea artiștilor locali Maria și Ileana Surducan, Adrian Barbu, Sebastian Băculea, Anna Benczédi, Maria Eftimie, Oana Cocheci, Roma Gavrilă și mulți alții, au contribuit la dezvoltarea clubului de-a lungul anilor, făcându-l o comunitate deschisă și dinamică pentru entuziaștii autori de benzi desenate. La urma urmei, Comics Club Cluj este despre talent, inspirație, interesul pentru benzi desenate, dar și despre prietenie.


Acum, 10 ani mai târziu, după multe proiecte împreună precum „Urban Comics Made in Cluj”, „Țara desenată” sau „Glorioasa Fanzină”, majoritatea artiștilor colectivului au urmat o carieră în domeniul ilustrațiilor și se bucură de aprecieri naționale și internaționale pentru munca lor. Prin urmare, sărbătorirea celei de-a 10-a aniversări a Comics Club Cluj a devenit o oportunitate de a împărtăși cunoștințe, experiențe și resurse utile, de a întâmpina noi creatori de benzi desenate, de a savura bucuria desenatului împreună.


Comics Academy a fost gândit inițial ca un eveniment față-în-față, însă chiar și în format online le oferă ilustratorilor români și germani un spațiu de întâlire unde îi celebreze împreună pe artiștii inițiatori ai Comics Club Cluj precum și pe cei care li s-au alăturat de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, Comics Academy e despre pasiunea pentru comics: un mod creativ, colorat și dinamic de a spune o poveste.


>> Comics Academy face parte din seria de evenimente 10 Years of Comics Club Cluj alături de expoziția Editorial Illustrations in Independent Journalism.

 

>> PROGRAM

 

Artiști și autori de benzi desenate, ilustratori și animatori - atât experți cât și amatori – sunt invitați participe la activitățile online din cadrul Comics Academy. Având în veder faptul numărul de locuri este limitat, este nevoie de înscriere pentru fiecare eveniment în parte.

 

21 noiembrie, 11:00 | Fisksoppa - Making Webcomics - Atelier cu Maria & Ileana Surducan [ro]
>> Înscrieri deschise până în 19 noiembrie: https://bit.ly/Registration_CreatingWebcomics


21 noiembrie, 14:00 | Graphic Storytelling - Prezentare de Reinhard Kleist [de]
>> Înscrieri deschise până în 19 noiembrie: https://bit.ly/Registration_GraphicStorytelling


21 noiembrie, 17:00| Portfolio Review - cu Sarah Burrini & Reinhard Kleist [de]
>> Înscrieri deschise până în 19 noiembrie: https://bit.ly/Registration_Portfolio_Review


22 noiembrie, 11:00 | Editorial Illustrations - Prezentare de Roma Gavrilă [ro]
>> Înscrieri deschise până în 20 noiembrie: https://bit.ly/Registration_Editorial_Illustrations


22 noiembrie, 14:00 | Marketing for Comics & Webcomics - Prezentare de Sarah Burrini [de]
>> Înscrieri deschise până în 20 noiembrie: https://bit.ly/Registration_MarketingWebcomics


22 noiembrie, 17:00 | Live Drawing Session - Networking Event
>> Înscrieri deschise până în 20 noiembrie: https://bit.ly/Registration_Live_Drawing