27 octombrie 2018, ora 10.00 - 27 iunie 2020, ora 11.30

Centrul Cultural German

Cum îndrumăm copiii și adolescenții spre lectură? Sfaturi pentru părinți și cadre didactice.


 

Cititul este o competență cheie pentru succesul școlar. Copiii cărora li se citește, sau care citesc cu plăcere, au un vocabular mai bogat, și o putere de concentrare mai mare decât ceilalți. D-na prof. dr. Sandra Niebuhr-Siebert, colaboratoare a fundației “ Lesen”, face părinților și cadrelor didactice recomandări și dă sfaturi practice, despre cum pot fi atrași spre lectură copiii și chiar și adolescenții.

Workshop-ul se va desfășura în limba engleză. Participarea este gratuită, totuși vă rugăm să vă anunțați în prealabil participarea la adresa: bib@kulturzentrum-klausenburg.ro

 

Referenta

D-na prof. dr. Sandra Niebuhr-Siebert este pedagogă și lingvistă. Ea a studiat socializarea prin lectură în societatea media, și a luat parte la crearea Institutului pentru Promovarea Creativă a Limbii din Berlin. Din 2011 conduce linia de studiu Pedagogia Limbii și Artele Narative în Activitatea Socială la Universitatea de Științe Aplicate Clara Hoffbauer din Potsdam. Ea este membru al redacției revistei Logos și a publicat ca autoare sau coautoare diverse cărți pe tema promovării limbii și lecturii. Munca ei a fost distinsa cu mai multe premii.