Actual

Fokus

10 octombrie 2013, ora 17.00

Sala Studio | Academia de Muzica "Gh. Dima"

Anca Lupu şi Cvartetul Transilvan


Toamna Muzicală Clujeană este un festival consacrat. Pe parcursul celor 47 de ani de existenţă și-a cucerit un loc printre cele mai prestigioase festivale de muzică clasică din România. La ediţia din acest an va fi prezentă artista de origine română dar stabilită la Frankfurt, Anca Lupu, care va concerta alături de Cvartetul Transilvan.

Program:
Antonin Dvorak: Cvartetul cu coarde nr.12 in Fa major
Cvintetul cu pian nr.2 în La major

Cvartetul Transilvan, fondat în 1987 ca ansamblu cameral al Filarmonicii de Stat Transilvania, concertează frecvent în ţară şi străinătate, repertoriul său incluzând mari maeştri clasici, romantici şi contemporani. Muzicieni: Gabriel Croitoru – Vioara I, Nicușor Silaghi – Vioară a II-a, Marius Suărășan– Violă, Vasile Jucan – Violoncel

Anca Lupu s-a născut la Cluj unde a absolvit și primele studii muzicale. A studiat pian la Facultatea de Muzică din Frankfurt sub îndrumarea profesorului Herbert Seidel, prof. Bernhard Wetz și prof. Catherine Vickers. În calitate de solistă a fost de nenumărate ori premiată, printre altele cu locul 1. la concursul European pentru Muzică de Cameră din Karslruhe. Anca Lupu face parte din diverse ansambluri de muzică camerală și este mereu prezentă pe scenele concertelor și festivalelor internaţionale.

Un proiect al Filarmonicii de Stat "Transilvania" în colaborare cu Academia de Muzică "Gh. Dima" şi cu Centrul Cultural German.

 

Un număr limitat de invitaţii se poate procura de la sediul Centrului Cultural german (str. Universităţii 7-9).

 

PREŢUL BILETELOR
Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60)

Luni - Joi: 10-16
Vineri: 10-14
şi cu o oră înainte de concert, la Colegiul Academic (Casa Universitarilor)

20 lei preţ întreg / concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert
Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!!