Actual

Fokus

04 octombrie 2013, ora 17.00

Galeria Plan B, Fabrica de Pensule

Anca Munteanu Rimnic


Expoziție de artă Ugly Show for Blind People

Opera complexă și plină de forţă, compusă din sculpturi, fotografii și lucrări video se distinge prin ideile neconvenţionale și un limbaj unic și personal al artistei Anca Munteanu Rimnic. Printr-o ușoară dislocare, ea transpune întâlniri cotidiene întâmplătoare în imagini și obiecte absurde, însă atractive din punct de vedere vizual. Anca Munteanu Rimnic se consideră mai curând un observator, un sculptor-observator, copleșit de sarcina de a capta lucrurile pe care le vede. Ca expresie a conflictelor cu propria-i identitate, se lasă fotografiată în costum popular românesc
pe o câmpie sau surprinde într-un film doi jandarmi români care dansează sincron. Filmele și obiectele realizate de Anca Munteanu Rimnic revelează un simţ tragicomic al umorului și sunt de o modestie emoţionantă.
O artistă talentată se întoarce în ţara ei natală pentru a-și expune cele mai recente lucrări. În parteneriat cu Galeria Plan B, Centrul Cultural German prezintă într-o expoziţie instalaţii, filme și fotografii ale Ancăi Munteanu Rimnic.

 

 

Anca Munteanu Rimnic s-a născut în București și a crescut în Germania. A avut contact timpuriu cu arta, ca fiică a unui arhitect și designer de produs și a unei pictoriţe. După ce a studiat arta vizuală la Academia de Artă din Berlin, s-a perfecţionat la masterclass-uri în Los Angeles și cu o bursă în Japonia. Astăzi trăiește și lucrează în Berlin.

 

Eveniment organizat de Galeria Plan B în colaborare cu Centrul Cultural German.