Actual

Fokus

19 noiembrie 2022, ora 10.00 - 19 noiembrie 2022, ora 18.00

Centrul Cultural German Cluj-Napoca

[Art]books — How to communicate an idea?


_Când?
19.11.2022 | 10:00 - 18:00 EET

_Unde?
Centrul Cultural German Cluj-Napoca [Universității 7-9, etajul întâi]

_Cine poate participa?
Workshop-ul este dedicat: designer-ilor grafici, ilustratorilor, artiștilor, curatorilor, editorilor, scriitorilor, fotografilor cu diferite niveluri de experiență în domeniu.


_Înscrieri

Termen limită: înscrierile sunt deschise până în 17.11.2022
Numărul de participanți este limitat. Participarea este gratuită iar workshop-ul va avea loc în limba engleză.


Workshop-ul aduce în prim-plan strategii pentru comunicarea cât mai exactă a unei idei sau poziții artistice folosind cartea ca mediu. Un accent special este pus pe interdependența conținutului, conceptului și producției (tehnici) și efectul acesteia asupra procesului de design. Subiecte precum care sunt cele mai comune metode de producție și modul în care acestea afectează practica de design și conceptul unei cărți sau cum se pot obține rezultate optime în ciuda resurselor limitate vor face, de asemenea, parte din discuție. În cadrul workshop-ului, participanții sunt invitați să-și prezinte proiectele actuale și viitoare.


Workshop-ul este organizat de Centrul Cultural German Cluj-Napoca ca parte a proiectuluiSmiling Back at Strangers" prezentat de Lateral ArtSpace.

 

_Referent
Jan Motyka [de] | www.janmotyka.de
Jan Motyka este director artistic, fotograf și conceptor în Berlin. El este designer-ul proiectului editorial „Smiling Back at Strangers”.

 

Cartea Smiling Back at Strangers prezintă o vedere de ansamblu asupra activității spațiului Lateral ArtSpace în perioada 2012-2022, oferind o perspectivă asupra spațiilor independente coordonate de artiști. Proiectul editorial urmărește continuarea și dezvoltarea unor demersuri începute de echipa Lateral ArtSpace odată cu deschiderea spațiului de expoziții: de a susține, prezenta și disemina practici artistice ale artiștilor tineri, și mai recent, de a introduce în programa culturală locală lucrări de artă contemporană, ale unor artiști consacrați (Ciprian Mureșan, Geta Brătescu, Taus Makhacheva, etc).