Actual

Fokus

15 iunie 2022, ora 18.00 - 15 iunie 2022, ora 19.00

Biblioteca Centrului Cultural German Cluj-Napoca

Artist & Curator Talk: Kristin Wenzel [de] & Georgia Țidorescu [ro]


_Când?

15.06.2022 | 18:00

 

_Unde?

Biblioteca Centrului Cultural German Cluj-Napoca [Universității 7-9]

 

_Invitați

Kristin Wenzel [de] – artistă

Georgia Țidorescu [ro] – curatoare

 

Discuția va avea loc în limba engleză. Participarea este gratuită, numărul de locuri este limitat.

 

Ultimii doi ani au modificat modul în care interacționăm cu mediul exterior din apropiere, propriul nostru microcosmos – aceste modificări influențând și munca artiștilor. Expoziția „No Need for the Dollhouse Roof” reunește lucrările a șapte artiști, care tratează tema propriului trecut și a tinereții într-un mod personal și foarte individual. Rezultatele procesului lor de cercetare artistică iau forma artei video, a sculpturilor și a instalațiilor. În contextul expoziției, Centrul Cultural German Cluj-Napoca vă invită la o discuție cu artista Kristin Wenzel [de] și curatoarea Georgia Țidorescu [ro]. Discuția are loc cu o zi înainte de vernisajul expoziției.

 

Expoziția „No Need for the Dollhouse Roof” este organizată de galeria Cărăușu&Sîngeorzean.

 

Kristin Wenzel [de]

Kristin Wenzel, originară din Gotha, este o artistă vizuală ale cărui instalații, sculpturi și intervenții gravitează în jurul arhitecturii clădirilor publice. În contextul pandemiei, focusul artei sale se îndreaptă înspre propriul microcosmos. În 2018, împreună cu Vlad Brăteanu, Alice Gancevici și Remus Pușcariu, a pus bazele inițiativei artistice Template în București. A absolvit studiile masterale la Academia de Artă din Düsseldorf.

Georgia Țidorescu [ro]

Georgia Țidorescu este curatoare și mediatoare de artă, implicată în organizarea Nopții Albe a Galeriilor din Timișoara, a bienalei Art Encounters precum și în diverse proiecte ale asociației Contrasens. În 2022 este curatoare invitată la galeria La Cave a Institutului Francez din Cluj-Napoca. A obținut un master în practice curatoriale contemporane și o diplomă de licență în istoria și teoria artei la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

 

_Parteneri 
Galeria Cărăușu&Sîngeorzean, UBB Cultural