Actual

Fokus

06 martie 2023, ora 16.00 - 06 martie 2023, ora 19.00

Cirkular

Artist Talk w/ Gudrun Gut [de]


_Când?

06.03.23 | 16:00 – 19:00


_Unde?

Cirkular [Ion I. C. Brătianu 4]


_Înscrieri

 

Înscrierile sunt deschise până în 05.03.23

Numărul de locuri este limitat. Participarea este gratuită. Discuția va avea loc în limba engleză.


Scena muzicală a Berlinului e una dintre cele mai captivante și dinamice, cu o complexitate aparte de genuri, mereu fascinantă și efervescentă. invităm intrați în culise și participați la un artist talk cu Gudrun Gut [de] - figură marcantă a scenei muzicale alternative din Berlin. În cadrul discuției Gudrun Gut va vorbi despre munca ei în domeniul muzical și va împărtăși din experiența ei atât ca producătoare dar și ca fondatoare a două label-uri precum și despre implicarea ei în cultura muzicală underground.


Gudrun Gut [de]

Povestea lui Gudrun Gut începe pe scena subculturii „diletanților geniali” din Berlin, în anii 1980, fiind parte din Mania D, Einstürzende Neubauten, Malaria!, Matador urmând și o serie de proiecte solo.

A fondat două case de discuri (Moabit Musik și Monika Enterprise), a lucrat ca prezentatoare și producătoare radio cu Thomas Fehlmann (10 ani Oceanclub Radio pentru RadioEins), a organizat evenimente pentru colectivul de electro-pop Oceanclub, a devenit curatoare de festival ( cu Fehlmann/Meteo pentru MarkeB, în prezent UM Festival) și a pus bazele multor colaborări feministe experimentale, în special sub titlul Monika Werkstatt.

Alte proiecte relevante includ: colaborări cu Antye Greie (AGF) și Hans-Joachim Irmler von Faust, face parte din comitetul consultativ al Musicboard Berlin, din 2016 este membră a juriului în unul dintre programele Initiative Musik DE, apare pe scenă în Royal Albert Hall cu Âme în cadrul unui eveniment al label-ului Innervisions.

În 2018/2019 Gudrun Gut lansează albumul solo MOMENT cu concerte în Arabia Saudită, China, Rusia, Spania, România, Franța și Germania. În 2019 a primit „Premiul Listen to Berlin” pentru implicarea în dezvoltarea și promovarea scenei muzicale din Berlin. Anul 2021 este marcat de publicarea cărții „M_DOKUMENTE” (Ventil Verlag) împreună cu Beate Bartel și Bettina Köster, alături de o expoziție și lansare viniluluiM_Sessions” la Berlin în Silent Green - totul despre Mania D., Malaria!, Matador.