Actual

Fokus

22 mai 2014, ora 16.31

Sala Reduta, Muzeul Etnografic Cluj-Napoca

Cellharmonics & Anca Lupu


 

Rafinate și neobișuite – concertele cvartetului de violoncel se deosebesc prin diversitatea sunetelor, prin virtuozitate și sunt pline de surprize. Ansamblul se află pentru prima dată în România si concertează alături de grandioasa pianistă Anca Lupu. Repertoriul concertului ne va purta prin diferite stiluri și epoci muzicale, transformând această întâlnire muzicală româno-germană într-o experiență muzicală unică, ce constituie totodată și unul dintre punctele culminante ale evenimentelor aniversare.

Cellharmonics: Christine Roider, Christopher Herrmann, Gabriel Mientka, Larissa Nagel

Cei patru violonceliști s-au întâlnit la Frankfurt și își întind corzile instrumentelor de la opere clasice până la creații moderne, de jazz și chiar muzică populară. Cellharmonics sunt o prezență constantă pe scena festivalelor muzicale din Germania, printre altele la festivalul „t'ArtOrte“ Limburg/Bad Camberg, „Gegen den Strom“ Festival an der Lahn, concertele camerale Wehrheimer și la „Musikfestwochen Donau-Oberschwaben.“ Principalii susținători ai cvartetului de violoncel este prof. Hubert Buchberger precum și Sabine Krams, violoncelistă solo a operei din Frankfurt iar din anul 2011 încoace sunt susținuți printr-o bursp acordată de către "Live Musik Now".

cellharmonics.de

Anca Lupu s-a născut la Cluj unde a absolvit şi primele studii muzicale. A studiat pian la Facultatea de Muzică din Frankfurt sub îndrumarea profesorului Herbert Seidel, prof. Bernhard Wetz şi prof. Catherine Vickers.  În calitate de solistă a fost de nenumărate ori premiată, printre altele cu locoul 1. La concursul European pentru Muzica de Cameră din Karslruhe. Anca Lupu face parte din diverse ansambluri de muzică de cameră şi este mereu prezentă pe scenele concertelor şi festivalelor internaţionale.

 

Pentru acest eveniment este nevoie de rezervare.