Actual

Fokus

01 august 2020, ora 21.30

Castelul Bánffy, Bonțida

Cine-concert Faust


Un nume sonor în muzica clasică, un maestru incontestabil al improvizației, Jean-François Zygel va acompania live Faust (1926), capodopera lui F.W. Murnau, sâmbătă, 1 august, de la ora 21:30, la Castelul Banffy din Bonțida. Recunoscut pe plan internațional drept unul dintre cei mai buni artiști care acompaniază live filmele mute, Zygel a inițiat în 2002 cursurile de improvizație la pian la Conservatorul din Paris. Cu umor și pasiune, Zygel a popularizat muzica simfonică în emisiuni radio și TV din Franța și a colaborat cu nume precum Michel Portal, Ibrahim Maalouf, Bobby McFerrin, Antoine Hervé, Sly Johnson. Cel mai recent album al său, L'Alchimiste, a fost lansat de Sony. 

„La TIFF, voi acompania pentru a 12-a oară incredibilul film realizat de genialul Murnau. Umbre și lumini, lacrimi și străfulgerări, o terifiantă luptă între bine și rău, haos și revelații, inocență și pierzanie. Forța de expresie și intensitatea imaginilor vă vor cuceri, sunt convins, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când am acompaniat acest film”, spune Zygel. 

Cine-concertul este organizat de Transilvania International Film Festival în parteneriat cu Centrul Cultural German din Cluj-Napoca și Institutul Francez.

 

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.