Actual

Fokus

23 mai 2024, ora 14.00 - 23 mai 2024, ora 16.00

Cinema Victoria

Claiming the Tune | Challenges of Indie Record Labels w/ Anton Teichmann [de]


_Când?

23.05.2024 | 14:00 – 16:00

_Unde?
Cinema Victoria [Bulevardul Eroilor 51]

_Invitat

Anton Teichmann | Mansions and Millions [de]

_Moderator

Dan Vamanu | Cirkular [ro]

_Înscrieri

Înscrierile sunt deschise până în 22.05.2024 >> https://bit.ly/Registration_Talk_IndependentMusicLabels

Numărul de locuri este limitat. Participarea este gratuită. Discuția va avea loc în limba engleză.

 

Descoperă împreună cu noi lumea scenei muzicale underground și aruncă o privire în culisele caselor de discuri independente! Prin evenimentul Claiming the Tune, Centrul Cultural German Cluj-Napoca oferă o platformă pentru a explora provocările, reușitele și importanța culturală a acestei mișcări din domeniul muzical. Evenimentul se deschide cu o discuție despre rolul caselor de discuri independente. De la invitatul nostru Anton Teichmann [de], fondatorul casei de discuri Mansions and Millions, vom afla mai multe despre rolul esențial al acestor case de discuri în promovarea inovației și diversității în peisajul muzical. În continuare, vă așteaptă două filme care vă vor purta prin diferite perioade ale muzicii independente underground din România și Germania: de la cluburile muzicii electronice ale Berlinului modern la străzile rebelilor din Timișoara din anii '80 și '90. Seara se încheie cu un moment muzical, unde veți avea ocazia să experimentați în direct sunetul inedit al scenei underground. Fii parte din această călătorie și descoperă o lume dincolo de mainstream, unde creativitatea nu cunoaște limite!

 

Centrul Cultural German Cluj-Napoca vă invită la o discuție despre rolul dar și provocările cu care studio-urilor și casele de discuri independente din România și Germania se confruntă. Acestea oferă o platformă vitală pentru peisajul muzical, mai ales pentru artiștii care se detașează de zona mainstream. Casele de discuri independente oferă susținere artiștilor care explorează genuri mai puțin convenționale sau care își construiesc un stil experimental. Deși esențiale pentru diversitatea culturală, drumul și evoluția caselor de discuri independente este deseori marcat de provocări: de la obținerea finanțării necesare pentru promovare și distribuție, competiția cu puternicele corporații muzicale până la dificultatea de a atinge un public mai larg într-un peisaj media aglomerat.

 

Alături de Anton Teichmann | Mansions and Millions [de] și de Dan Vamanu | Cirkular [ro] vom discuta despre importanța caselor de discuri independente pe scena muzicală din România și Germania, despre munca într-o casă de discuri independentă iar cei interesați, fie că sunt artiști sau booking managers, vor putea descoperi modele de bune practici din domeniu.

Anton Teichmann [de]

Cariera lui Anton Teichmann în industria muzicală a început la casele de discuri indie germane Sinnbus și Morr Music și ca manager de proiect pentru Initiative Musik și Sound Diplomacy. În 2015 a fondat labelul Mansions and Millions, care ulterior a câștigat premiul pentru cel mai bun label german la VUT Indie Awards. În 2020, împreună cu Amande Dagod, a pus bazele agenției de management A-Okay, care reprezintă artiști precum Meager Martin, Albertine Sarges, Better Person, COMA, Discovery Zone și Florian T M Zeisig.

 

>> Discuția este organizată de Centrul Cultural German Cluj-Napoca în colaborare cu Cirkular și Cinema Victoria și face parte din evenimentul Claiming the Tune| Talk / Film / Music.

 

Program

Claiming the Tune

Talk • Film • Music

23.05.24 | Cinema Victoria [Bulevardul Eroilor 51]


14:00 - 16:00

Talk: Challenges of Indie Record Labels

w/ Anton Teichmann | Mansions and Millions [de]

Moderator: Dan Vamanu | Cirkular [ro]

17:00 - 18:45

Film: Swamp City | R: Bogdan Pușlenghea, Ovidiu Zimcea | RO 2021, 105 Min

19:00 - 20:45

Film: If I think of Germany at Night | R: Romuald Karmakar | DE 2017, 105 Min

21:00 - 22:30

Music: A get-together w/ Anton Teichmann [de]