Actual

Fokus

29 septembrie 2016, ora 08.00 - 30 septembrie 2016, ora 22.00

Piața Ștefan cel Mare 18

Clujotronic 5 | Exhibitions


Pe lângă evenimentele singulare de la Clujotronic, vizitatorii vor putea explora numeroase instalații electronice pe durata întregii zile, la locația festivalului din Piața Ștefan cel Mare 18. Astfel, va avea loc o expoziție de zece jocuri digitale independente din Germania și România, care vor putea fi testate de public. Atracțiile absolute vor fi, cu siguranță, cele trei jocuri de realitate virtuală, care datorită ultimei tehnologii a ochelarilor VR Vive introduce utilizatorul într-o lume a aventurii captivantă și spectaculoasă.

Instalațiile ”ShRoom”ale artistei clujene Florentina Chiriță reflectă temele principale ale celei de-a cincea ediții a Clujotronic, lumina, tehnologia și arta. Lampa Polygo, construită de Simion Iulian Belea, conferă spațiului în care este expusă o atmosferă specială, datorită structurii sale geometrice interesante și a luminii care își schimbă culoarea.

Pe durata întregului festival, curtea interioară va fi animată de „Digital Graffiti”, un mapping interactiv al artiștilor francezi Matthieu Tercieux și Cart’1 care vor performa în colaborare cu artistul stradal clujean Kero. Vizitatorii îşi vor putea exprima la rândul lor creativitatea şi vor fi liberi să-şi creeze propriul graffiti digital.