Actual

Fokus

02 octombrie 2020, ora 12.00 - 04 octombrie 2020, ora 22.00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca & clujotronic.ro

Clujotronic > Hybrid Edition


Noi, echipa Clujotronic, credem în forța comunității noastre creative, de aceea am decis să explorăm anul acesta  provocările unei ediții hibride: un amestec de evenimente offline și online, o fuziune între artă și tehnologie, o întâlnire a experiențelor culturale diferite, o colaborare între actori culturali și festivaluri. Traversăm o perioadă în care învățăm noi modalități de a ne conecta, iar prin Clujotronic ne dorim să creăm o punte între întâlnirile digitale și cele în persoană.


Festivalul va avea loc între 2 și 4 octombrie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și în diferite locuri publice din apropiere, precum și online. În acest context diverse spații vor deveni scene pentru experiențe culturale inedite. Programul din acest an se concentrează în jurul lucrărilor de artă colaborative bazate pe munca de echipă, online, între artiști francezi, germani și români. Instalații interactive, video mappings, opere de artă AR și jocuri independente îi vor ghida pe vizitatori în lumea digitală. Prin ateliere și discuții online, vom schimba opinii și experiențe asupra situației actuale, căutând împreună cu artiști, inovatori și dezvoltatori de jocuri modalități de adaptare și explorare a noilor posibilități și contexte. De asemenea, cei pasionați și dornici să creeze propriul joc sunt așteptați la Clujotronic Game Jam, care anul acesta se va desfasura online, cu puțin timp înaintea festivalului.


Nu uitați să urmăriți pagina Clujotronic pentru detalii și noutăți!

clujotronic.ro


>> Un eveniment organizat de Centrul Cultural German și Institutul Francez din Cluj.

 

Parteneri: Orange, BRD Groupe Societe Generale, Telenav, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Goethe-Institut București, Ambassade de France en Roumanie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Wattech Systems, Daisler Print House, Pfeiffer Vacuum, Komiti, Interfața Umană, xpAR, Skeptic Dog Animation Studio, Augmented Space Agency, Open Access, ColectivA, Radar, Farmec, Tractor, Set, Go!, Freeze Live, Quantic Lab, Madd Electronics Group, EBS Radio, Transilvania Reporter