Actual

Fokus

21 septembrie 2013, ora 16.00

Fabrica de Pensule

clujotronic weekend - TAM TAM meets Kitchen Stories


Intrare liberă

 

Atelierul Kitchen Stories organizat şi susţinut de Fabrica de Pensule, constituie o serie de evenimente inedite iniţiate de grupul artistic Mixer, în care gătitul este îmbinat cu poveşti şi idei pe diverse teme, schimbate „în jurul cratiţei”. La această ediţie îşi dau întâlnire Mixer şi Kitchen Stories cu colectivul german de artişti TAM TAM, într-un performance care combină gătitul în afara spaţiului obişnuit pentru acesta cu o instalaţie de sunet şi imagine. Artiştii îşi propun să genereze un proces de reflecţie cu privire la formele abstracte, sunetele şi imaginile produse de procesul de gătit. Acesta este luat ca o acţiune performativă, în care participanţii sunt invitaţi să contribuie activ la procesul creativ. Publicul este încurajat să fie mai mult decât un simplu consumator de artă şi să se implice în crearea unor  noi forme vizuale şi audio.

TAM TAM şi Mixer vă invită să descoperiţi modul în care mâncarea afectează imaginea, gătitul afectează sunetul, şi mâncatul afectează sufletul.

Eveniment organizat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez în colaborare Fabrica de Pensule.

Artişti prezenţi: Mixer, Not yet, Kruemell, Antiaktionsorchester, Matthias Stadler, Anton Kaun, kLAUS lEGAL, so Viele, Theo Hofmann, Karambolage

TAM TAM oferă artiştilor o platformă de creaţie în spaţii diverse . Activităţile se axează pe schimbul între generaţii, revitalizarea spaţiilor rurale şi proiecţii în spaţii publice.

http://www.tamtam-ok.de

Mixer este un colectiv artistic format în 2013 la Cluj de Ana Botezatu şi Corina Bucea. Proiectele grupului Mixer încearcă să creeze o conexiune între gastronomie şi artă şi cultură contemporană. Printre activităţile grupului Mixer se numără seria de evenimente Kitchen Stories şi Bucătăria Mobilă, care îşi propun să deschidă bucătăria ca spaţiu de interacţiune şi comunicare.

 

Eveniment susţinut de: Fabrica de Pensule, Institutul Francez