Actual

Fokus

23 noiembrie 2018, ora 14.30 - 23 noiembrie 2018, ora 16.30

Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat

Compasiune. Istoria mitralierei (Compassion. The history of the machine gun)


Piesă de teatru a ansamblului Berliner Schaubühne pusă în scenă și scrisă de Milo Rau

Reprezentație: 23  noiembrie 2018, ora 14.30

Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat

Durata: ca. 105 minute

Premiera a fost pe 16 februarie 2016.

În limba germană cu traducere în limba română, maghiară și engleză.

Schaubühne am Lehniner Platz din Berlin va fi unul dintre oaspeţii de renume internaţional ai Festivalului de Teatru Interferenţe de la Cluj. În cadrul evenimentului organizat de Teatrul Maghiar de Stat se va juca piesa lui Milo Rau Compasiune. Istoria mitralierei.

Rau, în calitate de regizor și autor, împreună cu echipa sa călătoresc către punctele politice fierbinți ale vremurilor noastre: rutele mediteraneene ale refugiaților din Orientul Mijlociu și zonele războiului civil din Congo. Dublul monolog semi-documentar bazat pe interviurile realizate cu angajaţii ONG-urilor, clericii și victimele războaielor din Africa și Europa, se aventurează în abordarea unui subiect contradictoriu: cât de mult suportăm suferinţa altora și de ce o urmărim? Compassion. The History of the Machine Gun nu reflectă doar asupra limitelor compasiunii noastre, ci și asupra limitelor umanismului european.

În colaborare cu Rețeaua Teatrală Europeană PROSPERO (Schaubühne Berlin, Théâtre National de Bretagne/Rennes, Théâtre de Liège, Emilia Romagna Teatro Fondazione, Göteborgs Stadstheater, Teatrul Național Croat / Festivalul Mondial de Teatru Zagreb, Festivalul Athens & Epidaurus).

Recomandare de vârstă: 16 ani.

 

Milo Rau este un regizor de teatru, jurnalist, eseist și profesor suedez. A câștigat în anul 2014 premiul Swiss Theater Award și operele sale s-au jucat în cadrul multor festivale internaționale, ca de exemplu Berliner Theatertreffen, Noorderzon Performing Arts Festival Groningen, Wiener Festwochen.

Berliner Schaubühne a fost înființat în 1962 și rapid şi-a dobândit renumele unui teatru implicat politic și provocator. Sub conducerea lui Thomas Ostermeier și a lui Sascha Waltz, ansamblul caută mereu noi forme de artă teatrală și s-a afirmat printre greii teatrului german internațional cu înscenări neconvenționale. Schaubühne este astăzi singurul teatru mare din vestul Berlinului.

 

Regia: MILO RAU
Scenografia: Anton Lukas
Video și sunet: Marc Stephan
Dramaturgia: Florian Borchmeyer
Cercetare, colaborare dramaturgică: Mirjam Knapp, Stefan Bläske
Light design: Erich Schneider

Biletele se găsesc aici: https://bit.ly/2OLixxk

 

Vă recomandăm și piesa Ifigenia la Aulis | Occident Express jucat de Volkstheater Wien - spectacol care dă startul festivalului și își așteaptă spectatorii joi, 22 noiembrie, de la ora 18:30 la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.