Actual

Fokus

28 mai 2022, ora 19.00 - 28 mai 2022, ora 20.30

Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”

Concert de Jazz | Sendecki & Spiegel [de]


Când?

28.05.2022 | 19:00 EET


Unde?

Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”


Bilete

> Biletele pot fi achiziționate aicihttps://eventbook.ro/festival/transilvania-jazz-festival

> Un weekend dedicat muzicii jazz! Partenerii noștri de laTransilvania Jazz Festival prezintă în data de 29.05.2022 concertul Adi Stoenescu Trio [ro/fi/it]. Persoanele care doresc participe la ambele concerte vor beneficia de un bilet cu preț special.


Artiști
Vladyslav Sendecki - Pian

Jürgen Spiegel - Tobe și Percuție

 

Duo-ul din Hamburg Sendecki & Spiegel [de] aduce împreună două mari talente ale jazz-ului contemporan: pianistul Vladyslav Sendecki și toboșarul Jürgen Spiegel explorează noi dimensiuni ale sunetului ancorate între percuție și pian. Albumul de debut „Two in the Mirror” s-a bucurat de succes la nivel internațional. „Solace” - albumul actual este un melanj de creații de jazz clasic și ritmic, caracterizat mai mult prin interacțiune creativă decât prin improvizații lungi. Albumul prezintă o muzică care conectează și emoționează.

Muzica celor doi artiști de jazz consacrați este pe alocuri puternică, dar și intimă, nu se ferește nici de nuanțele romantice, nici de minimalism, construind mereu o atmosferă jucăușă și spontană. Sendecki & Spiegel [de] reușesc creeze o dinamică neobișnuită între pian și tobe, concertele lor live fiind o experiență cu totul specială.

 

Vladyslav Sendecki [de] a fost numit unul dintre cei mai buni cinci pianiști de jazz din lume de către New York Village Voice, un merit confirmat și de megastarul Al Jarreau. Din 1996 până în 2020 a fost pianistul NDR Big Band. Pe lângă reprezentațiile sale solo impresionante, împarte scena, de câțiva ani, cu Jürgen Spiegel.


Jürgen Spiegel [de] este un recunoscut toboșar german, mai ales datorită grupului apreciat la nivel internațional Tingvall Trio, al cărui membru este de mai bine de cincisprezece ani. El este considerat a fi un adevărat acrobat al tobelor, îmbinând armonios sensibilitatea cu ritmurile dinamice. În ultimii ani, Jürgen Spiegel și-a făcut un nume și ca producător pentru diverse proiecte muzicale și video.

 

Partneri

 

Parteneri de promovare