Actual

Fokus

23 mai 2013, ora 17.00

Catedrala Sf. Mihail

Concert de orgă cu Martin Schmeding


Festivalul clujean „La stravaganza“ s-a impus deja de trei ani în domeniul muzicii baroce de înaltă clasă, cu muzicieni foarte valoroşi. Artişti renumiţi din ţară şi din străinătate vor susţine concerte şi vor coordona ateliere pentru tineri muzicieni între 21 şi 28 mai.

În mod tradiţional, Centrul Cultural German se alătură festivalului cu muzicieni de vârf ai scenei baroce din Germania. În acest an, îl are ca invitat pe unul dintre cei mai de succes organişti ai tinerei generaţii, Martin Schmeding. Concertul său de orgă cu opere ale unor muzicieni reprezentativi pentru Baroc, precum J. S. Bach, Girolamo Frescobaldi şi Francois Couperin, dar şi ale unor artişti renumiţi ai muzicii clasice va fi un punct culminant al festivalului. Pentru toţi iubitorii de muzică de orgă interpretată cu virtuozitate, concertul din catedrala Sf. Mihail va fi o experienţă unică.

 

Pe lângă concert, Martin Schmeding va susţine un masterclass de muzică barocă de orgă pentru studenţii Academiei de Muzică între 21 şi 24 mai.

 

Martin Schmeding a studiat muzică bisericească, pedagogie muzicală, flaut, orgă, dirijatul, clavecin şi teorie muzicală. Încă din adolescenţă a câştigat numeroase concursuri germane şi europene. Pentru interpretarea la orgă a variaţiunilor Goldberg după Bach a fost laureatul premiului „Echo Klassik 2010”, prin care a fost numit instrumentalistul anului. În prezent este profesor de orgă la Hochschule für Musik Freiburg şi conduce Institutul pentru Muzică Bisericească al Universităţii. De asemenea, este organistul bisericii Ludwig din Freiburg.

 

Intrarea liberă!