Actual

Fokus

26 octombrie 2018, ora 16.00 - 26 octombrie 2018, ora 20.00

Centrul Cultural German

Cum să facem bibliotecile mai atractive


Rolul bibliotecilor se află în schimbare. În trecut fiind spații unice ale cunoașterii,  acum au trebuit să predea acest loc de frunte internetului și enciclopediilor online gen Wikipedia. În ciuda acestei concurențe, cum pot bibliotecile să își păstreze relevanța și să ofere în continuare valoare adăugată? În workshop-ul condus de d-na prof. dr. Sandra Niebuhr-Siebert se vor prezenta strategii pentru viitor și se va discuta despre accesul la grupele țintă. În ce constau atuurile bibliotecilor? Cum pot fi acestea evidențiate? Cum se poate ajunge la diversele grupuri țintă?

Workshop-ul se va desfășura în limba engleză. Participarea este gratuită, totuși este necesară înscrierea prealabilă la adresa: bib@kulturzentrum-klausenburg.ro (Nr. max. de participanți: 15)

Referenta

D-na prof. dr. Sandra Niebuhr-Siebert este pedagogă și lingvistă. Ea a studiat socializarea prin lectură în societatea media, și a luat parte la crearea Institutului pentru Promovarea Creativă a Limbii din Berlin. Din 2011 conduce linia de studiu Pedagogia Limbii și Artele Narative în Activitatea Socială la Universitatea de Științe Aplicate Clara Hoffbauer din Potsdam. Ea este membru al redacției revistei Logos și a publicat ca autoare sau coautoare diverse cărți pe tema promovării limbii și lecturii. Munca ei a fost distinsa cu mai multe premii.