Actual

Fokus

13 decembrie 2011, ora 18.00

Biserica Reformată (str. M. Kogalniceanu 26-28)

Cvintetul de alămuri din Hohenlohe


Concert de alămuri de Crăciun

 

Opere din Renaştere până la Pop, aranjate pentru suflători la instrumente de alamă – cvintetul de alămuri din Hohenlohe pregăteşte un program special, care îmbină toate epocile şi stilurile muzicale, potrivit spiritului de dinaintea Crăciunului.

Christof Schmidt, Kai Eppler, Tobias Rägle, Stefan Wagner şi Jochen Spieth, cinci muzicieni deosebit de talentaţi din regiunea Hohenlohe din sudul Germaniei, îi dau muzicii la instrumente de alamă de mulţi ani o notă aparte. Ei recompun opere cunoscute într-un mod surprinzător, dar interpretează şi opere contemporane, scrise special pentru ei.

Pe ascultătorii de la Biserica Reformată îi aşteaptă un concert extraordinar, care întâmpină Crăciunul în mod classic, dar şi plin de umor.

Cvintetul de alămuri din Hohenlohe a fost înfiinţat încă din anii 90. Muzicienii predau instrumente din alamă în diferite instituţii din Germania de Sud. În 1996 cvintetul a câştigat premiul Jan-Koetsier. Prin numeroasele lor călătorii, printre care şi în Orientul apropiat sau în India, cvintetul a devenit foarte cunoscut. A fost primul cvintet de alămuri care a susţinut un concert în Gaza.