Actual

Fokus

28 iulie 2021, ora 12.00 - 29 iulie 2021, ora 19.00

[Cyber]bullying close-up @ EducaTIFF


Despre bullying în școală, dar și în afara ei, se vorbește deseori prea puțin. Victimele sunt șicanate și agresate sub diverse forme, ceea ce poate duce la repercusiuni grave.

Mediul online reprezintă o parte importantă în educația, dar și în viața socială a copiilor și tinerilor. În acest context aceștia se confruntă frecvent cu cyberbullying, sau bullying online.

Formele pe care cyberbullying-ul le poate lua sunt diverse și se camuflează perfect în spatele mijloacelor digitale de comunicare, fie că vorbim de rețele de social media, jocuri, forum-uri, blog-uri sau alte platforme. Nu sunt de ignorat însă dimensiunile pe care bullying-ul le capătă și în offline.

 

Centrul Cultural German Cluj-Napoca a invitat-o pe Alia Pagin [de], pedagog de specialitate, să împărtășească din experiența ei atât adolescenților cât și părinților, profesorilor sau consilierilor școlari. În cadrul celor două ateliere incluse în programul EducaTIFF, vor fi abordate diferite teme specifice [cyber]bullying-ului prin intermediul analizei de scurtmetraje.

Participanții vor putea să identifice comportamentele nocive și riscurile pe care acestea le reprezintă precum și să găsească împreună soluții la provocările pe care le ridică bullying-ul. Atât pentru adolescenți cât și pentru îndrumătorii lor este important să cunoască aceste aspecte pentru a (se) putea proteja dar și pentru a face parte sau construi comunități online și offline în care siguranța și respectul reciproc să ia locul agresiunii de orice fel.

 

Atelier pentru adolescenți

_Înscrieri

https://bit.ly/Cyberbullying_Atelier_Adolescenti

_Când?

28.07.2021 | 12:00 - 15:00

_Unde?

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei | Constantin Daicoviciu 2

_Detalii

Termenul limită pentru înscrieri este 26.07.2021, ora 12:00. Participarea este gratuită dar numărul de participanți este limitat.

Atelierul se va desfășura în limba engleză.

Acest atelier este destinat adolescenților cu vârsta între 14 și 18 ani. Pentru cei cu vârsta sub 18 ani, formularul de înscriere va fi completat cu acordul unuia dintre părinți sau reprezentanți legali.

Mai multe detalii despre conținutul atelierul găsiți în formularul de înscriere.

 

Atelier pentru părinți, profesori și consilieri psihopedagogi

_Înscrieri

https://bit.ly/Cyberbullying_Atelier_Adulti

_Când?

29.07.2021 | 16:00 - 19:00

_Unde?

Biblioteca Centrului Cultural German Cluj-Napoca |

Universității 7-9

_Detalii

Termenul limită pentru înscrieri este 26.07.2021, ora 12:00. Participarea este gratuită dar numărul de participanți este limitat.

Atelierul se va desfășura în limba engleză.

Acest atelier este destinat profesorilor, educatorilor, reprezentanți ai comitetelor de părinți, inspectoratelor școlare, consilierilor școlari, lucrătorilor sociali și ONG-urilor active în domeniul educației.

Mai multe detalii despre conținutul atelierul găsiți în formularul de înscriere.

 

_Referent

Alia Pagina [de]

Alia Pagin este lector și specialist în educație media. Cultivarea competențelor media în era digitală este punctul central al activității sale, cu precădere în sfera social media și a mijloacelor digitale de comunicare. Problemele generate de discursurile extremiste de tipul ”hate speech” întâlnite în sistemul educațional reprezintă una dintre temele recurente ale muncii sale. Pentru prevenirea acestui comportament, Alia Pagin lucrează împreună cu elevi și profesori, apropierea de grupurile de tineri și copii reprezentând un atu în înțelegerea problemelor pe care aceștia le întâmpină, probleme care privesc, de altfel, întreaga societate civilă.

>> Mai multe despre Alia Pagin și munca ei găsiți aici: https://www.aliapagin.com/