Actual

Fokus

06 octombrie 2011, ora 17.00

Centrul Cultural German (str. Universitatii 7-9)

Dacia, dragostea mea


Film documentar RO-ES 2009

Regie: Julio Soto, Ștefan Constantinescu

 

În ciuda trecerii de la comunism la capitalism și a schimbărilor sociale inconturnabile, România păstrează  un simbol emblematic și îndrăgit  - automobilul Dacia. "Dacia, dragostea mea" al lui Julio Soto și Ștefan Constantinescu nu este doar un portret comic şi degajat al României, ci şi o descriere a relației de afecțiune dintre om și mașină. Diferite generaţii de români, nostalgici în vârstă sau tineri ambiţioşi, prezintă transformările din societatea românească de astăzi prin Dacia lor.

Documentarul a câștigat simpatia publicului la toate festivalurile la care a fost prezentat și a câştigat Premiul al doilea la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Madrid, Documenta Madrid, în 2010 și premiul pentru cel mai bun documentar internațional pentru televiziune la DOCSDF în Mexic în 2010.

Julio Soto este regizor, artist vizual și producător de filme. Documentarele sale au fost difuzate pe canale TV precum National Geographic Channel, MDR Germany, Al Jazeera și TVE Spain. Ștefan Constantinescu este artist vizual si regizor de filme. A avut expoziții la Muzeul de Artă din Malmö, Muzeul Național de Artă Contemporană din București și la Centrul de Artă Contemporană din Vilnius. El a reprezentat România la Bienala de la Veneția.