Actual

Fokus

18 mai 2019, ora 10.00 - 18 mai 2019, ora 16.00

DaF Digital


Goethe-Zentrum Cluj sărbătorește în 2019 cea de a 25-a aniversare și organizează în acest context conferința „DaF Digital - Conferință pentru profesori de limba germană“. Conferința va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, la Cluj-Napoca.

Noi medii, noi metode, noi așteptări - didactica predării limbilor străine se află în tranziție. Precum majoritatea schimbărilor importante, aceste noi provocări oferă, totodată, noi oportunități. Prin urmare, dorim să petrecem împreună o întreagă zi dedicată temei noilor media în predarea limbii germane.

Invitați în calitate de experți vor fi: didacticianul media Bernd Helmbold de la Institutul pentru limba germană ca limbă straină de la Universitatea Friedrich Schiller din Jena, care va susține și discursul plenar al conferinței; expertul în educație, autorul și profesorul Rainer Koch de la editura Klett, care va oferi o perspectivă asupra noilor evoluții în domeniul materialelor didactice; perspectiva Ministerului Educației din România este prezentată de doamna Luminița Stoian.

Conferința va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 10:00 și 17:00, la Cluj-Napoca. Informații legate de locație vor fi publicate în timp util.

 

Program

  • 10:00 - 10:30

Sosire și întâmpinare | Ingo Tegge

  • 10:30 - 11:15

Germana digitală: modul în care aplicațiile, MOOCS și Learning Analytics schimbă modul de predare | Bernd Helmbold

  • 11:30 - 13:00

Predarea digitală: Oportunități și provocări pentru România| Bernd Helmbold, Reiner Koch, Luminița Stoian, Dana Conkan

  • 13:00 - 14:30

Pauză de masă

  • 14:30 - 17:00

Ateliere și discuții finale

 

Dacă doriți să participați vă rugăm să va inscrieți on-line nu mai târziu de 30 aprilie 2019, la următorul link: https://forms.gle/pL6ozZGHt1YhdPzm7.

Participarea la conferință este gratuită, pauzele de cafea sunt incluse, nu putem prelua însă cheltuieli de călătorie.

 

Invitați

Dr. Bernd Helmbold

Expert în didactica media, Helmbold lucrează la Institutul pentru limba germană ca limbă straină din cadrul Universității Friedrich Schiller din Jena și a dezvoltat programul DLL (Deutsch lehren lernen) la Institutul Goethe.

Rainer Koch

Expert în educație, autorul și profesorul Rainer Koch lucrează la editura Klett și pregătește prin intermediul acesteia profesori de germană ca limba straina.

Luminița Stoian

Dna Stoian este responsabilă pentru limba germană în instituțiile naționale de învățământ din cadrul Ministerului Educației din România.

Dana Conkan

Dana Conkan este profesoară de limba germană experimentată și din 2016 este responsabila centrului didactic al Goethe-Zentrum Klausenburg.