Actual

Fokus

24 mai 2013, ora 15.00

Cinema Mărăşti

Filme germane la Zilele Clujului


Vier Minuten & Almanya-Willkommen in Deutschland

Vier Minuten

ora 17

D 2006, 112 Min.

Regia: Chris Kraus

Filmul prezintă întâlnirea dintre două femei legate de pasiunea pentru muzică dincolo de toate diferenţele evidente dintre ele. O profesoară de pian în vârstă, orgolioasă, dar răbdătoare exersează cu o deţinută rebelă şi violentă pentru un ţel comun: participarea celei din urmă la un concurs de muzică foarte faimos. Orele de pian devin o călătorie plină de aventuri înspre autocunoaştere şi o prietenie profundă. Patru minute este o dramă despre autodistrugere şi împlinire, acompaniată de muzică de fundal impresionantă. Chris Kraus a câştigat cu cel de-al doilea film al său numeroase premii, printre altele Bayerischer Filmpreis în 2006 şi Deutscher Filmpreis în 2007.

 

Almanya – Willkommen in Deutschland

ora 19

D 2011, 97 Min.

Regie: Yasemin Şamdereli

Bine-venit te simţi cu siguranţă mai puţin în calitate de muncitor străin într-o societate şi cultură diferită. Dar, cu o porţie bună de umor şi creativitate, o familie de turci imigranţi arată cum se pot depăşi problemele şi şocul cultural. Şi astfel rezultă o comedie savuroasă!

Surorile Yasemin şi Nesrin Samdereli prezintă în debutul lor regizoral experienţele unei familii de muncitori străini relativ bine integrată în Germania. Imagini impresionante, un umor dezarmant şi o uşoară melancolie fac din acest film o adevărată experienţă cinematografică. Almanya – Bun-venit în Germania s-a clasat pe locul doi în topul celor mai bune filme la Deutscher Filmpreis 2011 şi este considerat highlight-ul anului 2011 al cinematografiei germane.

 

În germană cu subtitrări in engleză.