Actual

Fokus

25 septembrie 2015, ora 17.00

Colegiul Academic, Em. de Martonne nr. 1

Cutia Pandorei


Cine-concert acompaniat de Filarmonica de Stat Transilvania

Regia: Georg Wilhelm Pabst
Muzica: Dominik Schuster
Dirijor: Stefan Geiger

Georg Wilhelm Pabst a adus-o pe ecran pe cea mai seducătoare dintre femmes fatales. În capodopera sa, ”Cutia Pandorei”, din anul 1929, Lulu duce la nefericire un bărbat după altul. Rămâne un mister, dacă ea își folosește puterea de seducție fără scrupule sau dacă îi rănește în mod involuntar. Actrița Louise Brooks a desființat câteva tabuuri prin felul natural de a juca, fiind pusă în scenă într-un mod briliant de regizorul Pabst. Încă de la lansare, filmul a fost interzis pentru tineri iar, după ce au preluat puterea național-socialiștii, a fost interzis complet.

Astfel, omagiul lui Pabst adus artei seducției feminine a fost dat uitării. Mai mult, muzica originală a dispărut până în ziua de astăzi. În 2013/14 Institutul Goethe l-a însărcinat pe compozitorul Dominik Schuster să creeze o coloană sonoră nouă pentru o orchestră mare. Noua lui interpretare muzicală pentru ”Cutia Pandorei” dă o notă proaspătă operei. Plină de energie și copleșitoare, muzica lui Schuster accentuează în mod dramatic căutarea fericirii adevărate a lui Lulu.

În anul 2014, ”Cutia Pandorei” a fost prezentată pentru prima oară cu coloana sonoră a lui Dominik Schuster la Ateneul din București. Acum, la Cluj-Napoca, are loc a doua reprezentație din lume. Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania va fi dirijată de Ștefan Geiger din Hamburg, unul dintre cei mai renumiți dirijori pentru muzică de film orchestrală. Stefan Geiger și Filarmonica de Stat Transilvania au avut deja la Cluj-Napoca un cine-concert în aer liber de excepție, în 2013, în fața Casinoului, cu ”Aventurile Prințului Achmed”.

Cu noua reprezentație ”Cutia Pandorei” și coloana sonoră a lui Dominik Schuster, Centrul Cultural German și Filarmonica de Stat Transilvania, cu sprijinul Institutului Goethe București, își continuă colaborarea pe proiecte neobișnuite și inovative.

www.filarmonicatransilvania.ro

Preţ bilete:
20 lei preţ întreg 
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locaţia acestuia, în limita locurilor disponibile.

În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

Cu susținerea firmei ROBERT BOSCH S.R.L.