Actual

Fokus

04 aprilie 2012, ora 19.00

Camino (Piaţa Muzeului 4)

Dirk Blümlein Terzett


Jazz contemporan plăcut și groovy se întâlnește destul de rar. Trio-ul basistului Dirk Blümlein ne demonstrează că se poate. Cu Andreas Francke la saxofon și Eckhard Stromer la percuţie, trio-ul renunţă la instrumentele de armonie și creează totuși, sau poate chiar de aceea, un ritm pulsant și captivant. Cei trei mu­zicieni fac muzică împreună de aproape 9 ani în această formaţie şi şi-au creat un stil care lasă spaţiu improvizaţiei. Sunetul special al trio-ului Dirk Blümlein este plin de energie și lin. Publicului îi este garantată o seară cu o atmosferă relaxată, şi totuși de înaltă clasă. Cu piese noi din albumul „Fette Beute“ lansat în 2011, muzicienii din Stuttgart prezintă pentru prima dată la Cluj un jazz relaxant, într-o manieră profesionistă.

Intrarea este liberă!

 

Eckhard Stromer a studiat în Stuttgart şi W ürzburg tobă şi jazz drum. Din anul 2000 este profesor de jazz şi pop drum la Universitatea de Muzică şi Artă Stuttgart. El a colaborat cu artişti importanţi ai scenei germane de muzică jazz şi rock, precum Peter Herbolzheimer, Ack van Rooyen, Scorpions şi cu diferite orchestre simfonice renumite.

Andreas Francke a studiat saxofon şi clarinetă la Universitatea de Muzică şi Artă Stuttgart. De la absolvire, este muzician independent şi se ocupă, printre altele, de înregistrări documentare alături de Rainer Tempel Bigband şi Mr. B´s Time Machine.

Dirk Blümlein a studiat chitară bass la Universitatea de Muzică Stuttgart, la profesorul Thomas Heidepriem. Începând cu anul 1992 a susţinut numeroase concerte la nivel internaţional şi a lansat mai multe CD-uri de muzică Jazz şi Rock, alături de trupe precum Fools Garden, No Sports, Mr. B´s Time Machine, XX Loud, Inferno Artist, dar şi sub numele propriu.