Actual

Fokus

10 octombrie 2013, ora 16.00

tranzit.ro/Cluj, str. Brassai Sámuel nr.5

ELSKE ROSENFELD - Un vocabular al gesticii revoluţionare


tranzit.ro/Cluj vă invită la expoziţia lui

ELSKE ROSENFELD
intitulată 

UN VOCABULAR AL GESTICII REVOLUŢIONARE.
(MATERIALE DINTR-O LUCRARE ÎN DESFĂŞURARE) 

Vernisajul va avea loc joi, 10 octombrie 2013, ora 18:00.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada: 11 Octombrie - 7 Noiembrie 2013, 
luni - vineri între orele 15:00 – 18:00


În timpul vernisajului artista va prezenta un performance de 15 minute denumit "Ea îşi întoarce capul, ridică stiloul. Un vocabular al gesticii revoluționare ".
Un vocabular al gesticii revoluţionare (Materiale dintr-o lucrare în desfăşurare) este o investigaţie în curs despre relaţia dintre revoluţie şi corp, gest şi mişcare. Expoziţia prezintă o serie de materiale cu privire la un document video din perioada revolutionară din RDG din 1989. Intr-o scenă chiar a primei întâlniri a Mesei Rotunde Centrale, “consiliul revoluţionar” al RDG, o demonstraţie zgomotoasă se poate auzi apropiindu-se pe strada din afara sălii de întrunire. Pentru zece minute, dezbaterile din interior sunt suspendate, în timp ce participanţii încearcă să cadă de acord asupra unui răspuns… şi nu reuşesc. 
În timp ce oamenii vorbesc sau depun efortul de a asculta, feţele şi degetele neastîmpărate zvâcnesc, o cameră de filmat se mişcă frenetic de-a lungul camerei, o mână se joacă cu un stilou ori taie aerul, capetele se întorc sau se apleacă, legănîndu-se nebuneşte înainte şi înapoi. În aceste tensiuni fizice, şi nu în cuvintele rostite, totalitatea experienței colective revoluţionare se face resimţită ca o potenţialitate necuprinsă.
Lucrarea de la tranzit.ro/Cluj este formată din materiale din cercetare concretizate într-o instalație video, care servește, de asemenea, ca un cadru pentru o serie de evenimente sub formă de ateliere, la care participanţii sînt invitaţi să se alăture. E.R

Elske Rosenfeld (Născută la Halle/Saale, Germania de Est, în 1974) trăiește și lucrează în Berlin și Viena. explorează diferite metodologii –video şi performance, precum şi scrisul şi conferenţiatul, atelierele şi evenimentele, de multe ori în constelații colaborative, pentru a investiga relația dintre scenarii istorice specifice, precum și dintre scenarii contemporane de schimbare politică, și a potențialului lor de a influenţa schimbarea politică. Lucrările recente s-au concentrat pe conținutul gestual al imaginii de arhivă al unor situații de revoluție sau protest pentru a dezvolta intervenţii și coregrafii abstracte.

Partenerul principal al tranzit este ERSTE foundation.
Partener: Centrul Cultural German Cluj
Partener media: CriticAtac

Mai multe informaţii găsiţi aici: http://ro.tranzit.org/ro/expozitii