Actual

Fokus

13 februarie 2014, ora 13.00 - 17 februarie 2014, ora 19.00

Centrul Cultural German

Germania mea


Comics Club Cluj, susţinut de Centrul Cultural German este activ pe scena artistică clujeană încă din anul 2010. Prin intermediul atelierelor de creaţie, al expoziţiilor şi al diverselor publicaţii sectorul creaţiei de benzi desenate a reuşit să se afirme în viaţa culturală clujeană, devenind cunoscut şi peste hotare. Două tinere artiste germane de succes, Carolin Löbbert şi Ludmilla Bartscht vor susţine un workshop în cadrul Comics Club Cluj. Împreună cu artiştii clujeni, va fi concepută o publicaţie care va include experienţele personale ale autorilor cu Germania respectiv limba şi cultura germană, transpuse în benzi desenate. Workshop-ul se va concentra pe elaborarea firului narativ şi a tehnicilor de lucru dar şi pe aspecte legate de cultură şi civilizaţie şi pe modalităţi de cooperare în acest domeniu.

 

Carolin Löbbert s-a născut la Haltern în anul 1981. A studiat ilustraţie şi grafică la Universitatea de Arte Aplicate de la Hamburg (HAW) şi Strasbourg. Începând din 2003 a avut numeroase expoziţii individuale dar şi colective, printre altele la Tokio, Antwerp şi Berlin. Operele ei apar în diverse reviste, antologii şi la diferite edituri internaţionale. Ea trăieşte şi lucrează in Hamburg.

www.carolinloebbert.de

Ludmilla Bartscht s-a născut în anul 1981 în Freiburg şi a studiat Comunicare Vizuală şi Ilustraţie la Universitatea de Arte Berlin (UdK), în Lucerna şi Hamburg. . În anul 2008 a câştigat premiul Max-und-Moritz pentru cea mai bună publicaţie studenţească. Este editorul a numeroase reviste de benzi desenate şi crea banda desenată zilnică Der Findling.

www.ludmilla-bartscht.de