Actual

Fokus

19 martie 2012, ora 23.00

germaniatransfer.de

Germania Transfer – Drumul meu spre Germania


 

 

Emigrarea în Germania a tinerilor români cu studii superioare a luat proporţiile unui adevărat fenomen. Sute de doctori, ingineri, arhitecţi şi oameni de ştiinţă îşi părăsesc ţara natală pentru a începe o nouă viaţă în Germania. La ce visează aceşti oameni? Ce îi aşteaptă în Germania şi ce aşteaptă ei de la ea? Noi îi acompanien în drumul lor spre Germania iar ei îşi povestesc experienţa pe un blog. Prin texte scurte şi poze încearcă să prezinte cât mai îndeaproape experienţa lor cu birocraţia, drumul de acasă până în ţara gazdă şi despărţirea de familie. Se vor împlini oare aşteptările lor?

Blogul Germania Transfer documenteaza procesul de migrare în Germania al tinerilor români, într-un mod foarte original. Pentru prima dată putem trăi alături de ei ceea ce poate atrage după sine emigrarea în Germania - visul multora - atât lucrurile pozitive cât şi cele negative.

Germania Transfer este un proiect pe termen lung, în colaborare cu Institutul Goethe din Bucureşti. Blogul este completat de un film documentar, care expune întregul parcurs al procesului de emigrare. Lansarea acestuia va avea loc în toamna acestui an.

 

Pleci în Germania? Atunci, fii şi tu blogger pe GermaniaTransfer şi povesteşte-ţi experienţele! Contactează-ne la info@kulturzentrum-klausenburg.ro