Actual

Fokus

03 octombrie 2014, ora 17.30

Colegiul Academic , str. Emanuel de Martonne 1 Cluj-Napoca

Stefan Geiger dirijează Filarmonica de Stat "Transilvania"


De Ziua Naţională a Germaniei are loc o întâlnire de cea mai înaltă clasă între dirijorul Stefan Geiger și Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj Napoca.
Cea de-a cincea Simfonie a lui Gustav Mahler, compusă între anii 1901 și 1902, reprezintă astăzi una dintre cele mai iubite și mai des interpretate opere ale acestui renumit compozitor, deși el însuși spunea despre ea, după una dintre primele reprezentații: „A cincea Simfonie este una blestemată, nimeni nu o înțelege.” În fapt, această Simfonie trebuie să fi părut ciudată contemporanilor, având în vedere folosirea excesivă a disonanțelor și diversitatea mare a tonalităților. Astăzi este considerată un punct de referință în opera lui Mahler, reprezentând trecerea compozitorului spre o nouă fază de creație și o nouă formă muzicală.
Concertul este susținut în memoria lui Ştefan Ruha și reprezintă contribuția Centrului Cultural German la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, care are loc în perioada 3-5 octombrie.

 

Stefan Geiger
Dirijor
Stefan Geiger este profesor de trompetă și muzică de cameră la Școala Superioară de Muzică și Teatru din Hamburg. Ca dirijor s-a dedicat atât muzicii contemporane cât și repertoriului clasic, lucrând constant în ambele domenii cu orchestre renumite. In iulie 2013 a mai dirijat Filarmonica de Stat Transilvania pentru proiecția filmului mut „Aventurile prințului Achmed” din Parcul Central al orașului Cluj Napoca.


Concertul este un proiect organizat de catre Centrul Cultural German / Goethe-Zentrum în colaborare cu Filarmonica de Stat "Transilvania".

 

Centrul Cultural German Cluj-Napoca / Goethe-Zentrum pune la dispoziție un număr limitat de invitații.