Actual

Fokus

20 martie 2013, ora 08.00

Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 3

Herta Müller în vizorul Securităţii


Workshop

orele 9-16

 

 

În cadrul expoziţiei „Herta Müller: Cercul drăcesc al cuvintelor“, studenţii clujeni vor avea posibilitatea să studieze, într-un workshop, materialele referitoare la scriitoarea de limbă germană originară din România aflate în arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea arhivelor fostei Securităţi (ACNSAS). Sub titlul „Herta Müller în vizorul Securităţii“, la workshop se va pune accentul pe tipologia documentelor aflate în arhivă, structura dosarului scriitoarei precum şi pe metodele de urmărire ale fostei Securităţi. Participaţii vor contribui ei înşişi la conţinutul expoziţiei prin crearea de materiale care să ilustreze felul în care apare Herta Müller în documentele analizate.

Coordonator Workshop: Laura Laza (cercetător acreditat CNSAS, asistentă la Departamentul de Limba şi Literatura Germană a Facultăţii de Filologie)

Studenţi aflaţi în anul II sau III de studiu, masteranzi sau doctoranzi ai Facultăţilor de Litere, Istorie şi filosofie, Studii Europene (nr. max. participanţi 15) se pot înscrie până la data de 18 martie 2013 prin e-mail la lauralaza-jena@gmx.de.

 

Workshop-ul va avea loc în limba română.