Actual

Fokus

16 noiembrie 2012, ora 18.00

Teatrul Maghiar

Jailbreak Mind - Fabien Prioville


Un personaj rupt de realitate, izolat şi inadaptat, supus unei lupte interioare. Este prins în propria persoană şi caută o cale de ieşire. Dansator si coregraf, Fabien Prioville dezvoltă, într-un prim solo, inspirat din povestea reală a unui criminal japonez care îşi ucidea victimele cu un cuţit, o înşiruire de imagini spectaculoase care reuşesc să dizolve graniţa dintre artist şi spectator. Dansatorul devine el însuşi observatorul unei realităţi rupte dintr-un joc video, pusă pe scenă într-un mod impresionant de către Frank Schulte, inginer de sunet şi specialist mass-media, împreună cu VJ-ul Uli Sigg. Jailbreak Mind ne deschide o perspectivă asupra emoţiilor contradictorii ale infractorului.

Piesa incheie ediţia de anul acesta a festivalului Temps D’Images. La Centrul Cultural German vă stă la dispoziţie un număr limitat de bilete gratuite.

Fabien Prioville a studiat dansul la Centre National de Danse Contemporaine în Angers, iar apoi a colaborat cu coregrafi precum Josed Nadj şi Davis Freeman. A lucrat la Julliard School din New York şi în Japonia. Din 1999 trăieşte în Germania şi a lucrat mulţi ani la rând pentru ansamblul de teatru coregrafic contemporan Wuppertal Pina Bausch.

Frank Schulte compune concerte pentru prezentări scenice şi crează  soundtrack-uri şi sunete ambientale pentru film şi televiziune. A realizat în toată lumea spectacole sound art şi a fost, printre altele, prezent la documenta 8 şi 9.

Uli Sigg este artist videocolaborator la diferite proiecte. Domeniile lui de activitate cuprind spectacole live, proiecţii scenice şi producţii video. Este co-fondatorul colectivului VJ Bandbreite şi îndrumătorul artistic al festivalului VJ c/o pop.