Actual

Fokus

25 octombrie 2015, ora 18.00 - 26 octombrie 2015, ora 21.00

Auditorium Maximum

Concerte ale Orchestrei Române de Tineret


25 octombrie, ora 19:00 cu solista Olga Scheps

26 octombrie, ora 19:00 cu solistul Roman Kim

Dirijor: Cristian Mandeal

 

Orchestra Română de Tineret – care anul acesta a deschis Festivalul Enescu din București - vine pentru prima dată la Cluj-Napoca în 25 şi 26 octombrie, cu două concerte extraordinare a doi soliști de primă clasă din Germania.  Pianista Olga Scheps și violonistul Roman Kim fac parte dintre cei mai sclipitori tineri din lumea muzicii clasice internaționale.

Olga Scheps a început să atragă atenția la 12 ani, la 14 ani deja susținea concerte în toată Germania urmând să fie invitată în Europa, Asia, iar la 26 de ani a debutat și în America.

Roman Kim are doar 23 de ani, primele premii le-a câștigat la doar 7 ani, iar în 2008, la 16 ani, a fost acceptat  la Cologne College of Music.

În doar cinci ani de zile, Orchestra Română de Tineret - reunind în marea majoritate artişti cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, selectaţi dintre cei mai valoroşi din întreaga ţară - a cunoscut o evoluţie fulminantă: apariţii de succes pe scena Ateneului Român, concertul extraordinar „Eurovision - Tineri muzicieni”, prezenţa în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, concerte la Paris şi Strasbourg în cadrul unui proiect cultural european. De asemenea, tânărul ansamblu a susţinut un concert extraordinar în cadrul prestigiosului Festival Internaţional „Young Euro Classic” de la Berlin în 2012. În 2011 ansamblul a devenit membru al Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret - EFNYO.

Concerte organizate de Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”.

 

Bilete:
http://bit.ly/1NGk4jY
Librăria Bookstory (Bd-ul. Eroilor, nr. 6-8)
Agenția teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14)
Ticket Event - Iulius Mall