Actual

Fokus

08 mai 2019, ora 21.00 - 08 mai 2019, ora 23.00

P-ța Ștefan cel Mare 18

Live Performance: Gudrun Gut [de] - Alex Halka [ro] - Tape Over [de]


 

Gudrun Gut este una dintre marile personalități ale scenei muzicale alternative din Berlin. Rolul important în cultura underground a Berlinului i-a revenit în urma numeroaselor proiecte muzicale în care a fost activ implicată în anii 1970 printre care se numără și Mania D., Einstürzende Neubauten sau Malaria!. Continuă să aibă succes la nivel internațional ca muzician, DJane, producător și moderator. Stilul ei avangardist este regăsit și în ultimul album solo intitulat "Moment", care cuprinde piese variate, de la synth pop până la Spoken-Word-Poetry.


Tape Art este o formă de artă realizată din bandă adezivă colorată, de obicei sub forma unor instalații de mari dimensiuni, în spații publice. Invitații noștri fac parte din colectivul TAPE OVER, veteran al artei stradale din Berlin, care s-a format în 2011 în cadrul scenei electronice underground a Berlinului. Lucrările marca TAPE OVER îmbină elementele abstracte cu cele organice și se adaptează particularităților arhitecturale date. Centrul Cultural German aduce la Cluj prima instalație de Tape Art de mari dimensiuni marca Tape Over Berlin, alături de un proiect de video mapping realizat de Hybrid Lab.

Nu vor lipsi nici ritmurile dansante datorită unui DJ-Set al producătorului arădean, Alex Halka. Acesta face parte din avangarda muzicii Techno românești și este totodată un exponent al undergorund-ului acestui gen muzical. Stilul său îmbină genul Techno clasic cu Crossover și Trance. Majoritatea proiectelor sale îmbină ritmurile moderne de Techno cu muzica tradițională din Banat. El este compozitor muzical din 2009, iar activitatea sa cuprinde peste 30 de producții teatrale, Dj-Set-uri, coloane sonore pentru film documentar și performance-uri live.