Actual

Fokus

10 octombrie 2014, ora 16.00

Book Corner, bd. Eroilor nr. 15

Michael Krüger – Noaptea sub arbori


„Scopul meu este să le arăt oamenilor că o zi fără cititul unei poezii este o zi pierdută“, spunea poetul și editorul Michael Krüger. O parte a operei sale lirice apare acum și în limba română la editura Grinta. O culegere de poezii din cele două volume Noaptea sub arbori (1996) și Scrisori către acasă (1993) a fost tradusă de Andrei Zanca, cu multă migală, în limba română. Poemele lui Krüger sunt adesea foarte personale, intelectuale, nepretențioase, fără rimă și artificii artistice.

Michael Krüger, unul dintre cei mai însemnați poeți germani contemporani, a fost mai întâi o figură importantă în Germania în calitate de editor, și a lucrat 18 ani pentru editura Carl Hanser, de unde a plecat în 2013. Poetul, născut în 1943, este astăzi președintele Academiei Regale Bavareze de Arte Frumoase și se va afla pentru prima oară în România.

Pe lângă lectura publică a câtorva dintre poeziile sale, Michael Krüger va purta o discuție cu traducătorul Andrei Zanca, Ion Pop, Gheorghe Grigurcu și cu Gabriel Cojocaru, directorul editurii Grinta.