Actual

Fokus

11 decembrie 2012, ora 18.00

Academia de Muzică Gheorghe Dima

Münchner Klaviertrio


 

Münchner Klaviertrio se numără, deja de mulți ani, printre cele mai active și căutate ansambluri de muzică de cameră. Pe lângă turneele de concerte ce acoperă întreaga lume, trio-ul a concertat, printre altele, în sala de muzică de cameră a Filarmonicii din Berlin, la Carnegie Recital Hall din New York, la Wigmore-Hall din Londra sau în cadrul Festivalului de Operă din München. Cu un repertoriu vast, care cuprinde pe lângă piese cunoscute, compoziţii rar întâlnite, precum cele autohtone, consacrate, trioul de pian din München este întâmpinat bine în toată lumea.

Felul lor neobișnuit de a însufl eţi muzica este confi rmat și de presa de specialitate. Pe lângă „rigurozitatea și omogenitatea” ansamblului, spectacolele virtuoase cu schimbări de tempo desăvârșite și cu salturi muzicale revigorante sunt mereu admirate. Mai mult de 30 de înregistrări audio, numeroase producţii difuzate la radio și la televizor precum și masterclass-uri, întregesc activitatea ansamblului.

Concertul are loc în cadrul Festivalului Mozart.

Eveniment susţinut cu sprijinul OK-Immobilien e. K.

 

 

 

 

Programul concertului:

W.A. Mozart: Trio B-Dur (Si bemol major) KV 502

J. Brahms: Trio c-moll ( Do minor ) op. 101

F. Schubert: Trio Es-Dur (Mi bemol major) op. 100


Münchner Klaviertrio a fost fondat în 1982 şi este format din trei muzicieni virtuozi: Michael Arlt (vioară), Gerhard Zank (violoncel), şi Donald Sulzen (pian). Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www. muenchnerklaviertrio.de.