Actual

Fokus

30 octombrie 2012, ora 19.00

Fabrica de Pensule

Noaptea Arabă - Roland Schimmelpfennig


Noaptea Arabă - o piesă experimentală despre izolare şi comunitate, vis şi realitate semnată Roland Schimmelpfennig, cel mai cunoscut dramaturg german contemporan.

Franziska locuieşte împreună cu prietena ei, Fatima într-un bloc la etajul 7. Într-o zi caniculară de vară se întoarce seara acasă de la serviciu,conform  rutinei zilnice, şi incepe să uite întâmplările din acea zi. Face duş si cade într-un somn adânc pe canapeaua din sufragerie. În vis, Franziska îşi reevaluează trecutul. Din acest moment linia dintre realitate şi vis devine confuză, realul unei zi obişnuite se împleteşte, într-un ritm alert, cu absurdul. Piesa este compusă în principal din monologuri parelele, care se întâlnesc intr-o ordine poetică pentru a crea un ansamblu. Prin structura fragmentară cât şi prin caracterul experimental, piesa lui Schimmelpfennig devine un exemplu pentru arta teatrală contemporană.

Premiatul Roland Schimmelpfennig este unul dintre cei mai productivi şi populari dramaturgi ai momentului. Piesele sale au fost traduse în peste 20 de limbi şi puse în scenă în toate colţurile lumii. A lucrat ca jurnalist şi autor independent în Instanbul şi a studiat regia la Otto-Falckenberg-Schule din München. Ca dramaturg şi autor a lucrat la Berliner Schaubühne şi la Wiener Burgtheater.

„KisHamlet Atelier” din Budapesta s-a format în 2002 în cadrul Teatrului Honvéd. La scurt timp dupa finalizarea studiilor de actorie Tîrgu Mureş, ansamblul de actori a fost apreciat de tineri regizori pentru jocul şi interpretarea alternativă.

Spectacol realizat cu acordul: S. Fischer Verlag, Frankfurt am Main.

Evenimentul este organizat de Balla & Vajna Projects.