Actual

Fokus

09 noiembrie 2013, ora 19.00

Sala Radio (Str. Donath, nr. 160)

Notebook


Cei doi coregrafi Malgven Gerbes și David Brandstätter îşi prezintă într-o manieră inedită impresiile în urma unei călătorii întreprinse într-o cultură străină. Împreună cu  artistul video Julien Crépieux și sound designer-ul Christoph Engelke au călătorit timp de  două luni prin Coreea de Sud și Japonia unde împreună cu artiști locali au organizat zilnic câte un performance site-specific într-un mediu nou. În " Notebook ", cei  patru artiști oferă o perspectivă asupra notelor lor de călătorie, făcându-ne  părtași la schimbul de impresii și reflecțiile lor din această călătorie. Ei folosesc  mișcare, text, video, sunet și o instalație mobilă într-un dialog transmedial despre  întâlnirea lor personală cu lumea asiatică.

Piesa deschide ediţia de anul acesta a festivalului Temps d’Images. Această nouă colaborare a Centrului Cultural German cu Institutul Francez continuă seria de proiecte franco-germane în anul jubiliar al Tratatului Elysée. La Centrul Cultural German vă stă la dispoziţie un număr limitat de bilete gratuite.

David Brandstätter a studiat muzicologie aplicată în Hamburg şi coregrafie în Olanda. Înainte de cariera în dans, el a lucrat ca jongler  profesionist și uniciclist.

Malgven Gerbes a studiat arhitectura la Paris, la  EnSaaMa, și a profesat ca arhitect câțiva ani după care a absolvit coregrafia la  Academia de Artă şi Design din Olanda. În colaborare cu David Brandstätter a fondat în 2005 compania "shifts - arta  în mișcare ".

Julien Crepieux, artist vizual, trăiește și lucrează la Paris. Lucrările sale : video,  documentare, filme și instalații au fost prezentate la Palais de Tokyo, Le Plateau,  Video Club # 1, La Vitrine, Galerie 220 jours, La Promesse de l'Ecran.

Christoph  Engelke, lucrează în industria de film și de difuzare din 1989. S-a format ca asistent de sunet la postul de radio RIAS din Berlin și apoi a studiat ingineria de  sunet la Hochschule für Film und Fernsehen Potsdam - Babelsberg.

www.s-h-i-f-t-s.org

Bilete se pot achiziţiona online prin Biletmaster.ro sau de la Librăria Cărtureşti.