Actual

Fokus

03 decembrie 2011, ora 13.00 - 06 decembrie 2011, ora 13.00

Centrul Cultural German (str. Universitatii 7-9)

O VESTE NEAŞTEPTATĂ... II


banda desenataCeva se schimbă în scena clujeană a benzilor desenate. În urma marelui succes al workshopului de benzi desenate la Centrul Cutural German şi a rezultatelor sale surprinzător de bune, s-a înfiinţat un club de benzi desenate în Cluj-Napoca, cu scopul de a publica un volum de benzi desenate din Cluj. Tinerii autori şi desenatori lucrează în continuu la benzile lor desenate şi dezvoltă poveştile începute.

În cadrul celui de-al doilea workshop va fi pregătită publicaţia. Se va continua munca artistică la desenatul benzilor, dar activitatea centrală se va desfăşura în jurul întrebării „Cum se publică o carte cu benzi desenate?”. Stefan Dinter este atât autor de benzi desenate de succes, cât şi expert în activitatea editorială, pentru a forma noi autori clujeni.

Înscrierile la workshp se pot face la adresa: asist@kulturzentrum-klausenburg.ro

 

Stefan Dinter s-a născut în 1965 în sudul Germaniei. El a studiat design grafic şi comunicare la Academia Merz din Stuttgart cu profesorul Julio Rondo. Din anul 1993 lucrează ca ilustrator şi desenator de benzi desenate pe cont propriu pentru diferite edituri, ziare şi agenţii din Germania şi SUA. În calitate de redactor îndrumă tineri desenatori dintr-o editura de benzi desenate independentă. Stefan Dinter locuieşte şi lucrează în Stuttgart.