Actual

Fokus

02 decembrie 2021, ora 11.30 - 02 decembrie 2021, ora 13.30

Online

Online Jazz-Masterclass | Sendecki & Spiegel [de]


_Când?

02.12.2021 | 11:30 – 13:30 EET


_Unde?

Online via Zoom

Masterclass-ul se va desfășura în limba engleză.


Centrul Cultural German din Cluj-Napoca invită tinerele talente și pe toți cei pasionați de jazz la un masterclass online cu totul special: Vladyslav Sendecki și Jürgen Spiegel, doi artiști cunoscuți pe scena jazz-ului german, vor împărtăși din experiența lor noii generații de muzicieni. În cadrul masterclass-ului vor fi abordate subiecte precum compoziția, improvizația dar și munca în proiectele solo, duo sau într-un ansamblu muzical. Se va discuta despre crearea de linii melodice, armonii, structuri ritmice, emoții, tensiuni, energii și forme - și se va dezbate modul în care pot fi create piese muzicale coerente, estetice din elementele individuale.

Subiectele sunt discutate independent de limitele stilistice și mai degrabă dintr-o perspectivă amplă și liberă.


_Referenți

Vladyslav Sendecki [de] a fost numit unul dintre cei mai buni cinci pianiști de jazz din lume de către New York Village Voice, un merit confirmat și de megastarul Al Jarreau. Pe lângă reprezentațiile sale solo impresionante, împarte scena, de câțiva ani, cu Jürgen Spiegel.


Jürgen Spiegel [de] este un recunoscut toboșar german, mai ales datorită grupului Tingvall Trio, apreciat la nivel internațional, al cărui membru este de mai bine de cincisprezece ani. El este considerat a fi un adevărat acrobat al tobelor, îmbinând armonios sensibilitatea cu ritmurile dinamice.

 

_Moderatoare

Edina Fodor [ro] a studiat în Anglia jazz vocal și a fondat în 2015 Edina Quartet. Este vocea din spatele emisiunii de jazz de la Radio Cluj.