Actual

Fokus

20 februarie 2016, ora 08.00

Centrul Cultural German

Pedagogie prin artă


În cooperare cu Centrul Cultural German Cluj-Napoca, are loc al doilea curs de perfecționare din cadrul proiectului de cercetare ”Pedagogie prin artă” - un atelier marca DaF - pentru profesorii și profesoarele de limba germană.

Cursul - coordonat de Bartalis Kata - oferă o introducere practică în formarea estetică și dezbate problema cum se poate învăța o limbă străină prin experiențe estetice. Pedagogia teatrală joacă rolul central, dar se va aborda și tema formării muzico-estetice și a prelucrării textelor literare. Scrierea creativă și arta vizuală sunt alte două componente ale cursului.

Profesorii vor aplica la școlile lor conceptele din cadrul cursului de perfecționare timp de un semestru sau un an, după care se vor analiza rezultatele.

 

Kata-Szilvia Bartalis este profesoară de engleză și germană și pedagog de teatru la Școala Montessori. De asemenea, este asistentă la Departamentul de Pedagogie și Didactică în Limba Germană la Universitatea Babeș-Bolyai. Este implicată în numeroase proiecte de teatru iar în 2015 a fost referentă la Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineri.