Actual

Fokus

10 noiembrie 2018, ora 12.00 - 11 noiembrie 2018, ora 17.00

Research Lab: Deșeurile ca resurse?


 

Atelier interactiv pentru tineri: Reconversia deșeurilor


În fiecare an omenirea produce mai mult de 2 milioane de tone de gunoi și dăunează astfel atât mediului înconjurător cât și sinelui. Cum ar trebui abordată problema aceasta? Să producem mai puține deșeuri, desigur, și să găsim soluții de reconversie a acestora. Centrul Cultural German invită elevi din clasele 9 – 12 la un atelier interactiv de cercetare pe tema deșeurilor și cum pot fi acestea refolosite. Pe parcursuul celor două zile sub îndrumarea expertului german, Jan Körbes, tinerii vor examina diferite feluri de deșeuri, vor găsi soluții de reconversie și vor documenta aceste procese. Astfel vor fi combinate transferul de cunoștințe cu experiența practică, cu scopul de a cunoaște modalități de evitare a producerii de deșeuri în proporții mari, de separare a gunoiului și de reconversie.

 

Rezultatele vor fi expuse publicului luni, 12.11.2018. Proiectul face parte dintr-o acțiune ample de colectare a ideilor de utilizare e deșeurilor.

 

Atelierul se va desfășura în limba engleză. Participanții trebuie să fie elevi ai claselor 9 – 12.

Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea prealabilă aici: https://goo.gl/forms/pZ2HE3YopXSGsR5H3

Arhitectul berlinez Jan Körbes face parte din colectivul germano-olandez Refunc, care se dedică gândirii sustenabile și utilizării conștiente a resurselor. Împreună cu alți colegi – athitecți, artiști și activiști – el experimentează noi idei de folosire a materialelor care în mod normal ar ajunge la gunoi, dezvoltă Tiny Houses și, mai ales, a declarant război plasticului. În mod regulat el susține ateliere spre a-și împărtăși cunoștințele.

 

Ne găsiți și pe Facebook. Click aici.