Actual

Fokus

06 martie 2016, ora 18.00

Auditorium Maximum

Roman Kim


După succesul pe care l-a avut la Cluj-Napoca alături de Orchestra Română de Tineret anul trecut, violonistul Roman Kim revine în orașul nostru cu un concert de cea mai înaltă clasă. Va fi acompaniat la pian de slovenul Jure Goručan. Programul cuprinde opere de Giuseppe Tartini, Eugène Ysaÿe, Niccolò Paganini, dar și o compoziție personală a lui Roman Kim.

Roman Kim este unul dintre cei mai promițători tineri din lumea muzicii clasice internaționale. Stilul său este marcat de o virtuozitate, efervescență și energie inspirate de marele violonist Niccolò Paganini. Dar și personalități din lumea muzicii rock, cum este Jimi Hendrix, se numără printre modelele sale. Artistul ruso-german are 23 de ani, primele premii le-a câștigat la doar 7 ani. A început studiul muzicii în Moscova, după care a intrat la Universitatea de Muzică și Dans din Köln. În 2011 a fost câștigătorul concursului internațional de muzică din Köln iar un an mai târziu a câștigat premiul întâi la competiția Valesia Musica.

 

Evenimentul este organizat de orchestra Notes and Ties.

 

Program:

Program:Giuseppe Tartini (1692-1770)Sonata nr. IV în sol minor, Op.1, pentru vioară şi pian, „Il Trillo del diavolo''
Eugène Ysaÿe (1858-1931)Sonata în re minor, Op. 27, Nr. 3, „Balada" pentru vioară solo


Niccolò Paganini (1782-1840)„Cantabile", op. 17, pentru vioarã și pian„La Campanella" din Concertul pentru vioarã Nr. 2, Op. 7


Pauză


Niccolò Paganini (1782-1840)„I Palpiti", Op.13 pentru vioară și pian (Introducere și Variațiuni pe tema din opera „Tancredi" de Rossini - transcr. Roman Kim)


Roman Kim (1991*)Trei Romanţe pentru vioară și pian, op. 1„I Brindisi“, Op. 2 (Introducere și Variațiuni pe tema din opera „La Traviata" de Giuseppe Verdi) - dedicată lui Niccolò Paganini