Actual

Fokus

30 aprilie 2020, ora 17.00 - 30 aprilie 2020, ora 23.00

Online Stream

Short Export - Made in Germany 2020


Știm că acum nu puteți merge la cinema, așa că aducem cinema-ul la voi acasă! Centrele culturale germane din România și Republica Moldova împreună cu Goethe-Institut București vă propun o selecție nou nouță de scurtmetraje pentru a transforma locul vostru preferat din casă într-o sală de cinema!


>>> CÂND?
Programul de o oră și jumătate SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY 2020 va fi disponibil pentru streaming joi, 30 aprilie, în intervalul orar 17:00 – 23:00 (EEST).


>>> CUM?

> Streaming online:

Scurtmetrajele vor fi disponibile pe platforma Vimeo: https://vimeo.com/404914158

> Parola: *ShortExport2020@Romania*

Parola va fi publicată în cadrul evenimentului pe Facebook și pe pagina noastră web în 30 aprilie și o puteți introduce în câmpul “parolă” de pe Vimeo. Aceasta va fi activă în intervalul orar 17:00 – 23:00 (EEST).

> Subtitrări:

Programul este disponibil în limba originală cu subtitrări în limbile germană, engleză și franceză. Pentru a afișa subtitrările, faceți clic pe butonul CC din partea dreaptă jos a videoclipului și alegeți subtitrarea dorită: germană, engleză sau franceză.

 

>>> PROGRAM:
SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY 2020 prezintă șase scurtmetraje actuale, selectate din aproape 600 de filme germane înscrise la festivalul din Clermont-Ferrand, care reflectă diversitatea artistică și estetică a producției de scurtmetraje germane. Poveștile ni se dezvăluie în formate captivante, bizare, unele emanând căldură și umor, prelucrate fie sub formă de ficțiuni, documentare sau filme de animație. În moduri neobișnuite și uneori hazlii pătrundem în universul locului natal, al îmbunătățirii sinelui, al femeilor puternice și al bărbaților slabi.

!!! Acest program nu este recomandat copiilor și adolescenților sub 16 ani.


> ASCONA – Documentar, DE 2019, 15 min., R .: Julius Dommer
> UZI – Animație, DE / RU 2019, 7 min., R .: Dina Velikovskaya
> THE PROBAND – Ficțiune, DE 2019, 30 min., R .: Hannes Schilling
> FACELIFT – Film experimental, DE 2019, 7 min., R .: Jan Riesenbeck și Denis Stein-Schombuch
> THE INK NOT DOY – Film experimental, DE 2019, 15 min., Dir .: Felix Herrmann
> HOT DOG – Ficțiune, DE 2019, 8 min., R .: Marleen Valien și Alma Buddecke

Programul SHORT EXPORT – MADE IN GERMANY este rezultatul cooperării dintre AG Kurzfilm, German Films, Goethe-Institut Lyon, Kurzfilm Agentur Hamburg și Festivalul Internațional de Scurtmetraje Clermont-Ferrand.


Un eveniment realizat de Goethe-Institut București alături de centrele culturale germane din România și Republica Moldova: Centrul Cultural German Akzente, Centrul Cultural German Brașov, Centrul Cultural German Cluj, Centrul Cultural German Iași, Centrul Cultural German Sibiu, Centrul Cultural German Timișoara.