Actual

Fokus

07 mai 2014, ora 16.00 - 21 iunie 2014, ora 22.00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Sigmar Polke: Muzică de origine necunoscută


Orar de vizitare: miercuri-duminică 10:00-17:00

 

Sigmar Polke este unul dintre cei mai reprezentativi pictori ai secolului XX. Opera artistului născut în Silezia Inferioară în anul 1941 este unică din multe puncte de vedere. Acest reprezentant al „realismului capitalist“ a fost în primul rând preocupat de relația dintre realitate și imagine respective dintre artă și cotidian. Deseori perspectiva adoptată de către el a fost una distantă și ironică, fapt ce i-a permis să vadă dincolo de simplul conținut al picturii, concentrându-și interesul inclusiv pe forma și consistența materială a acesteia.

Expoziția Institutului pentru Relații Externe (ifa) numără 40 de guașe din anul 1996. Acestea oferă o imagine de ansamblu asupra unei opere unice atât pentru contextul cultural actual cât şi pentru Germania postbelică. Istoricul de artă Wiebke Trunk va face o prezentare introductivă despre opera lui SIgmar Polke și va susține un workshop adresat tinerilor.

Wiebke Trunk a studiat istoria artei și filosofie la Stuttgart și Würzburg iar domeniul ei de interes este pedagogia artei. Activează ca istoric de artă, profesoară, curator, artistă și autoare.

O expoziție a Institutului pentru Relații Externe (ifa).