Actual

Fokus

29 martie 2019, ora 19.00 - 29 martie 2019, ora 21.00

Auditorium Maximum

Stefan Geiger & Filarmonica de Stat Transilvania


[Translate to ro:]

Stefan Geiger și Filarmonica de Stat Transilvania au făcut deja o tradiție din a concerta împreună. În trecut au mai colaborat în cadrul proiectelor Centrului Cultural German, când au acompaniat live filmele mute Aventurile Prințului Ahmed și Metropolis, ultimul la ediția TIFF din 2017. Filarmonica de Stat Transilvania cu susținerea Centrului Cultural German i-au invitat pe dirijorul din Hamburg, Stefan Geiger precum și pe violonista din Augsburg, Sarah Christian, pentru a interpreta operele compozitorilor romantici Ceaikovski și Hector Berlioz. În repertoriu se regăsesc concertul pentru vioară și orchestră în Re Major de Ceaikovski, care a fost compus în anul 1878 și se află printre cele mai des interpretate opere muzicale din lume, și Simfonia fantastică a lui Berlioz care marchează, în 1830, începutul muzicii programatice.

Dirijorul german Stefan Geiger provine dintr-o familie de muzicieni și a început deja de la vârsta de cinci ani studiul diverselor instrumente. Debutul carierei sale a fost marcat de câștigarea a diverse premii în calitate de muzician înainte de a intra în anul 1996 în rolul de dirijor și director artistic. El are deja o strânsă legătura cu România, fiind deseori prezent la București și Cluj-Napoca.

Der deutsche Dirigent Stefan Geiger stammt aus einer Musikerfamilie und begann im Alter von fünf Jahren mit dem Unterricht verschiedener Instrumente. Seine Karriere begann er als mehrfach ausgezeichneter Musiker bevor er 1996 in die Rolle des Dirigenten und künstlerischen Leiters wechselte. Mit Rumänien verbindet ihn bereits eine mehrjährige Tradition verschiedener Gastdirektionen in Bukarest und Klausenburg.