Actual

Fokus

21 mai 2014, ora 17.00

Centrul Cultural German

Țara desenată - Întâmplări cu și despre Germania


 

 

Cultura benzilor desenate a cunoscut la Cluj, în ultimii ani, o creștere a interesului nici pe departe surprizătoare. Comics Club Cluj a ajutat la crearea și menținerea unei rețele longevive și solide de autoare și autori de benzi desenate, tineri și independenți, cu stiluri și forme de exprimare foarte diverse. Timp de trei ani, tinerele artiste și tinerii artiști s-au întâlnit în biblioteca noastră, au lucrat la poveștile lor, au făcut schimburi de experiență și au prezentat nenumărate expoziții, ateliere, proiecte și publicații. Un prim eveniment de amploare a fost lansarea „Urban Comics made in Cluj“ - prima publicație a unui volum de benzi desenate realizat de autoarele și autorii clujeni de decenii încoace, apărută ca rezultat al unui alt workshop cu Stefan Dinter.

În anul jubiliar în care sărbătorim 20 de ani de activitate a Centrului Cultural German în Cluj, vă prezentăm cel de-al doilea volum semnificativ al Comics Club Cluj. În el, însoțim fiecare autoare și fiecare autor într-o călătorie spre Germania, sau prin cultura germană. De la influențele pictorilor germani la prietenia cu germanii, incluzând stereotipurile care trebuie depășite - tinerii artiști transmit o impresie extrem de personală despre diversitatea Germaniei. Ce îi leagă de această țară? Ce fel de experiențe, de oameni, de produse i-au influențat cel mai mult? Cum arată Germania în ochii lor? A rezultat un caleidoscop foarte expresiv de amintiri, asocieri, sentimente și multă prietenie: Germania – cultura germană din perspectiva tinerilor artiști români. Rareori este prezentat schimbul cultural într-o formă atât de vie, rafinată și amuzantă. Lăsați-vă surprinși, amuzați și convinși de creativitatea, subtilitatea și farmecul autorilor.

Centrul Cultural German va rămâne mai departe gazda scenei benzilor desenate din Cluj, un cămin primitor unde se pot întoarce după această călătorie în Germania și unde pot cuceri noi orizonturi.