Actual

Fokus

31 mai 2012, ora 19.30

Casa Tranzit

The Cameraman


USA 1928, 69 min.

Regie: Edward Sedgwick, Buster Keaton

 

Conform motto-ului „Life is a struggle!“, Karl Koch şi Struggle Orchester fac de mai bine de zece ani muzică de înaltă calitate, plăcută şi plină de ritm, pentru filmele mute. Fie completându-l, fie comentându-l, fie interpretându-l, muzica face din filmul The Cameraman o experienţă cinematografică fascinantă.

Primul film al lui Keaton la MGM are o prospeţime ieşită din comun – un film deopotrivă comic şi melodramatic despre regizor însuşi şi despre aventurile sale la primul job de cameraman. Opera genialului comediant de slapstick conţine unele dintre cele mai deosebite secvenţe pe care le-a regizat vreodată. În plus, filmul The Cameraman este, din punct de vedere al istoriei filmului, de mare interes, pentru că regizorul a folosit foarte multe tehnici de film spectaculoase pentru vremea aceea.

Struggle Orchester din Stuttgart încântă de ani buni prin acompaniamente muzicale pline de umor şi de înaltă clasă pentru filme mute renumite. Muzicienii ansamblului sunt cu toţii maeştri ai instrumentelor la care cântă, precum şi ca muzicieni în orchestre, freelanceri sau pedagogi în întreg spaţiul Germaniei de Sud. Muzica lui Karl Koch readuce la viaţă filmul „Die Puppe“ al lui Ernst Lubitsch şi “The Playhouse” şi „The Cameraman“ ale lui Buster Keaton. Karl Koch a primit pentru munca lui creativă şi atât de însufleţită în calitate de toboşar, compozitor şi muzician de cabaret, printre altele, premiul „Kleinkunstpreis Baden-Württemberg“ . Cu acompaniamentul a două filme mute şi un concert, Struggle Orchester vor fi auziţi la Cluj în total de trei ori, fiecare program fiind marcat de o notă aparte.

Karl Koch – tobe, compoziţie

Barbara Klobe – pian

Reinhold Uhl – saxofon, flaut, clarinet

Christof Schmidt – trombon

Tobias Rägle – tubă

Lothar Sonntag – percuţie

 

Vă puteți înscrie aici la eveniment, pe Facebook.