Actual

Fokus

20 martie 2021, ora 10.00 - 25 aprilie 2021, ora 18.00

Muzeul Etnografic al Transilvaniei | Palatul Reduta 

THINK GLOBAL, BUILD SOCIAL! Architectures for a Better World


„Fiind o disciplină de planificare și proiectare a spațiului, e necesar ca arhitectura să dezvolte noi soluții pentru întreaga populație, având în vedere provocările dramatice pe care le prezintă procesele globale de urbanizare. În acest sens, ea trebuie să preia afirmația etică inerentă sarcinilor sale, pentru că abia atunci își poate dovedi relevanța pentru societatea viitorului."

Andres Lepik (Muzeul de Arhitectură TU München), curator

 

„Think Global, Build Social!” analizează tema responsabilității sociale în arhitectura contemporană. Expoziția prezintă exemple actuale care, prin metode de construcție alternative și angajament social, încearcă să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor din zone mai puțin privilegiate ale lumii, cu eforturi financiare minime, optând în schimb pentru inițiativă și creativitate. Conceptele arhitecturale selectate de curatorul Andres Lepik  inclusiv școli, spații publice și clădiri rezidențiale subliniază cât de esențială este colaborarea cu viitorii utilizatori precum și încorporarea tradițiilor locale de construcție. Arhitecții prezentați își pun cunoștințele în slujba societății și pledează pentru o arhitectură socială, ecologică și durabilă.

 

Numeroasele aspecte comune regăsite în diferitele proiecte prezentate, expun o nouă perspectivă asupra rolului social al arhitecturii. Această mișcare este dedicată sarcinii de planificare și implementare a proiectelor pentru persoanele care nu au acces la specialiști, atrăgând în același timp atenția asupra problemelor sociale ale societății globale.

 

>> O expoziție realizată de Muzeul German de Arhitectură (Deutsches Architekturmuseum - DAM) și Centrul de Arhitectură Viena (Architekturzentrum Wien - Az W) în cooperare cu Goethe-Institut e.V., prezentată la Cluj-Napoca de Centrul Cultural German și Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

 

>>  Mai multe informații despre expoziție:

https://archplus.net/de/archiv/ausgabe/211/212/#article-3979

 

_Când?

20.03 - 25.04.2021

Miercuri - Duminică | 10:00 – 18:00

 

_Unde?

Muzeul Etnografic al Transilvaniei | Palatul Reduta

 

_Vernisaj video

Online

 

Pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei Covid-19  vernisajul expoziției va avea loc online.

Video-ul de vernisare va putea fi urmărit atât pe pagina noastră de Facebookîn evenimentul online precum și pe canalul nostru de YouTube.

 

>> Detalii privind regulile și programul de vizitare găsiți pe site-ul muzeului: https://www.muzeul-etnografic.ro/ro/palatul-reduta/regulament-pentru-vizitatori